Ördögi hanganyag a TikTokon: azt a szót hallod, amire gondolsz

2022. december 01.
Elképesztő auditív illúzió terjed a TikTokon: az elménk erejével csaphatjuk be a fülünket az ördögi hanganyaggal.

Az optikai illúziók népszerűsége után most új őrület terjed a neten – egészen pontosan a trendek melegágyának számító TikTokon. Az auditív illúziók nem a szemünket, hanem a fülünket csapják be, méghozzá egészen elképesztő módokon.

Az alábbi illúzió máris hihetetlen népszerűségre tett szert a platformon – az emberek egyszerűen nem értik, hogy lehetséges ez az őrjítő, szinte ördögi hatás. A hangfelvételt ugyanis tulajdonképpen mi irányíthatjuk az elménk segítségével: négy kiválasztott angol nyelvű kifejezés, a „brainstorm” „brain needle” „green storm” vagy a „green needle” egyikét fogjuk hallani, attól függően, hogy melyikre koncentrálunk a fejünkben. Érdemes kipróbálni külön-külön és úgy is, hogy egy „körön” belül váltogatjuk a hangzást:

@jordan.m.22

#fyp #foryou #crazy #illusion #wow #omg #noway #insane #weird #what #amazing #listen #whatdoyouhear #blowthisup #viral #followformorevideo

♬ Shoutout to the dead creators using this for likes – Will

A titok nyitja természetesen agyunk működésében rejlik: a predikcióink nagyban meghatározzák, hogyan értelmezzük a beérkező ingereket, ezért tudjuk teljesen másnak hallani ugyanazt a hangfelvételt.

Ha inkább trükkös optikai illúziókat böngésznél, próbáld ki ezt a feladványt, ahol a képernyőn szaladó csíkokat irányíthatod!

Forrás: Creative Bloq Fotó: Getty Images

Olvass tovább!