Zseninek kell lenni hozzá, hogy meglásd a lepkét az avarban a trükkös optikai illúzión

2022. november 23.
Csak az emberek 1 százaléka képes észrevenni a lepkét a trükkös optikai illúzión, ami valóban olyan érzés, mintha tűt keresnénk a szénakazalban. Csak egy picivel talán még nehezebb a lepkét megtalálni az avarban.

A közösségi oldalakon került elő az az optikai illúzió, ami alaposan megdolgoztatja nemcsak az agyunkat, de a szemünket is. Egy ritka lepkét kell megtalálnunk a botanikus kertben készült fotón. Ha ez öt másodpercen belül sikerül, elmondhatjuk magunkról, hogy az emberek azon 1 százalékába tartozunk, akiknek ez ilyen gyorsan sikerült. 

A narancszsínű avarban lehetetlen megtalálni a lepkét az optikai illúzión

A narancsszínű avarban lehetetlen megtalálni a lepkét az optikai illúzión

Ha elsőre nincs meg, érdemes még egy pillantást vetni a narancsszínű juharlevelekre, amik formájukban is hasonlítanak a lepkére, így még nehezebb dolgunk van, hogy megtaláljuk a rejtőzködő pillangót. Szinte lehetetlen ez a feladvány, mivel a lepkének pont olyan színe van, mint a lehullott faleveleknek az optikai illúzión, ám az igazán éles szeműek mégis megláthatják.

Nem ez az első olyan optikai illúzió, melyen állatokat kell megtalálnunk, amik szinte teljesen beleolvadnak környezetükbe. Nemrég egy macska tette próbára megfigyelő képességünket, legutóbb pedig egy béka bújt el szintén a levelek között. 

Dr. Gustav Kuhn, a londoni Goldsmith Egyetem pszichológusa, az emberi agy képalkotó képességének kutatója úgy fogalmazott: „általában természetesnek vesszük a látás képességét, és csak ritkán gondolkodunk el azon, milyen keményen dolgozik az agyunk ezzel a teljesen hétköznapi tevékenységgel, hogy meglássuk a kávénkat az asztalon előttünk. A lepkéről az avarban nem is beszélve!”

Ha ma nem sikerült megtalálnunk a színes levelek között a lepkét az optikai illúzión, akkor se bosszankodjunk tovább, mutatjuk a megoldást.

A rozsdaszínű lepke tökéletesen megbújt a levelek között

A rozsdaszínű lepke tökéletesen megbújt a levelek között

Forrás: New York Post

Olvass tovább!