Hány lányt látsz az optikai illúzión? Biztos, hogy nem találod el!

2022. november 16.
Igazi szemfényvesztés az a fotó, ahol egyforma ruhába öltözött lányokat látunk egymás mellett. Elsőre nem is tűnik fel, hogy ők ugyanazok a lányok, másodikra már látjuk, hogy tükrök mellett ülnek, amitől igazi optikai illúzióvá válik a kép. De hány lány ül egymás mellett valójában? Csak a legélesebb szeműek veszik észre!

Egy svájci fotóművész, Tiziana Vergari tette közzé Instagramján a lányairól készült fotót. A kép felrobbantotta a közösségi oldalakat, mivel a tükör mellett készült felvételről lehetetlenség megmondani első pillantásra, valójában hány lány látható az optikai illúzión

optikai-illuzio-tiziana-vergari

Igazi szemfényvesztés az a fotó, ahol egyforma ruhába öltözött lányokat látunk egymás mellett

A legtöbben végül arra a következtetésre jutnak, hogy négy lány ül egymás mellett. Mások szerint kettő. Ha minden egyes lányt megszámolunk, 13-at látunk, ám ez csak optikai csalódás, hiszen az biztos, hogy a tükrök trükközik meg az agyunkat. De mi a helyes válasz? 

Voltak kommentelők, akik a poszt melletti tageket hívták segítségül. Itt a fotóművész két lányt jelölt meg a saját fotós oldalán és a Zarán kívül, ami valószínűleg arra utal, hogy a képen látható pólókat ott vásárolták. Szerencsére maga Vergari is megszólalt a kommentek között, és mindenkit megnyugtatott: két lány édesanyja. 

Mégis nehéz hinni a szemünknek, annyira becsapós az optikai illúzió.

Forrás: Intelligencer Fotó: Instagram

Olvass tovább!