Te vagy a B-terv? – 13 jel, ami segíthet kiszúrni, ha csak egy tartalékcsaj vagy a pasinak

2023. február 25.
Honnan lehet felismerni, ha mi vagyunk a másik szemében A Vésztartalék, nem pedig a rajongással szeretett, tényleg beindító csodapartner? Mutatjuk a jeleket!
Van néhány általános jel, ami arra utalhat, hogy a másik vésztartaléknak tart az életében.

Randizni nem könnyű vállalkozás a mai világban, megtalálni Mr. Igazit pedig olykor lehetetlennek érződik. Társkereső appok és programok tengerében fuldoklunk, és próbálkozásaink közben mindenféle lelkesítő és kevésbé lelkesítő figurával hozhat össze minket a sors. Előfordulhat, hogy találkozunk valakivel, aki nem tűnik kifejezetten rossz választásnak, de valahogy mégsem kezdenek el verdesni a pillangók a gyomrunkban. Viszont nem lenne rossz, ha valaki eljönne velünk a barátnő esküvőjére… Vagy esetleg most nem egyedül állítanánk be a céges buliba.. Ismerős a helyzet, amikor hozzányúlunk ’A Vésztartalék’-hoz, ugye?

Na de honnan lehet felismerni, ha mi vagyunk a másik szemében A Vésztartalék, nem pedig a rajongással szeretett, tényleg beindító csodapartner?

Ezekre a jelekre érdemes odafigyelni:

  1. Figyelem: ha találkozunk valakivel, akivel kapcsolatban tényleg azt érezzük, működik a kémia és komolyan felkeltette az érdeklődésünket, minél előbb és minél több időt szeretnénk vele tölteni. Ha azt tapasztalod, hogy a partner nem keres túl nagy intenzitással, nem érdeklődik irántad valójában, akkor érdemes résen lenni. Előfordul, hogy a randipartner az első pár találkozás után felszívódik, aztán hirtelen előkerül és ismét legyeskedni kezd körülötted. Ilyenkor nem elképzelhetetlen, hogy első körben valaki mással is ismerkedett, aki több figyelmét lekötötte, de nem jött össze a dolog, így a Fő Nőről visszakanyarodott rád, a B-tervre.
  2. Nem mutatott be a családnak, barátainak: aki egy idő után nem vállal fel téged a hozzá közel állók előtt, gyaníthatóan nem igazán akar elköteleződni melletted. Bár elvan veled, de arra vár, hogy jöjjön Az Igazi, akit majd hazavisz.
  3. Nem akar „bekomolyodni”: fontos jel, ha minden, a kapcsolatotok elmélyítését szolgáló lépés és felvetés tőled származik. Nagyon nehezen megy bele komolyabb programokba veled? Nem akar a te családoddal találkozni? Ezek mind utalhatnak arra, hogy másnak tartogatja magát, nem akar mélyebben részt venni a te életedben sem.
  4. Folyamatos lemondások: a programok gyakori lemondogatása arra utalhat, hogy nem te vagy a legfontosabb az ő életében párkapcsolati szempontból. Aki számít nekünk, azzal értékeljük és keressük az együtt töltött időt, és egyéb, kevésbé fontos dolgok elé helyezzük. Aki könnyen lemondható, az sajnos sokszor könnyen is eldobható.
  5. Nem költ rád: bár ez így elsőre nagyon anyagiasnak tűnhet, és nem is arról van szó, hogy gyémánt nyakláncot kell elvárnod minden névnapra, de a férfiak szeretik elkényeztetni rajongásuk tárgyát, és kifejezni, hogy gondoskodni akarnak róla. Egy hébe-hóba előforduló benzinkutas plüssmackó elég hervasztó tud lenni és nem sok befektetett energiára/figyelemre/pénzre utal.
  6. Aggodalom: ha folyton azt érzed, hogy bármelyik pillanatban örökre leléphet, ha esetleg te kifejezed, mit szeretnél tőle, az nem jó jel. Sokszor tudat alatt érezzük, mit bír el a kapcsolatunk. Ha egy ember azért képes lenne elhagyni, mert te megkéred, hogy heti egynél többet találkozzatok, akkor valószínűleg nem ő a neked való férfi.
  7. A dolgok igazából csak róla szólnak: ha a partnered jön-megy az életedben, amikor neki kedve tartja és a te igényeid szóba sem kerülnek, sejtheted, hogy te csak a B-terv vagy.
  8. Kik vagyunk mi egymásnak?: A téged tartaléknak tartó ember soha nem fogja kimondani, hogy ti egy pár vagytok, hogy te a barátnője vagy. Ehelyett valószínűleg a „még nem állok készen ennek a kimondására” és a „ne szaladjunk előre, nézzük meg, merre megy a dolog” mantrák fognak felcsengeni még az kvázi közös év végén is. Nem jó jel.
  9. Nincs közös ingatlan és felelősség: te úgy érzed, hogy ideje lenne összeköltözni, állatbarátokként bevállalni egy közös kutyát, vagy mondjuk elkezdeni egy közös vállalkozást indítani, ha mondjuk ugyanazon a területen dolgoztok? A téged csak vészmegoldásnak tartó férfi nem fog semmi ilyesmibe belevágni veled, hiszen szabadon kell tartania magát a majd megérkező Igazi számára.
  10. Hiteltelen, ellentmondásos: üzenetben, telefonon, távolról nagyon szeret, de személyesen azt érzed, hogy nem igazán érdekled. Elkalandozik, visszakérdez, magáról beszél, de rólad nem érdeklődik. Nincs összhangban a személyes és online viselkedése. Tudja, mit kell tenni, hogy épp annyira fenntartsa az érdeklődésed, hogy ne küldd el, de ennél többre nem nagyon hajlandó.
  11. Van párkapcsolata, csak nem veled: ismerős az a „már úgyis rossz minden, szakítani fogunk/szakítottunk a barátnőmmel, de idő kell, amíg elköltözöm” helyzet, a kinn is vagyok, benn is vagyok szitu? Amikor van is barátnő meg nincs is, te vagy az új barátnő, de nem is? Ha igen, húzz be még egy strigulát a bad guy oszlopba.
  12. Az időzített házasság: ha azt mondja 35 évesen, hogy házasodjatok össze 40 évesen, ha mindketten egyedülállók vagytok még akkor is, akkor – ugye ez nem meglepő? – tényleg te vagy A Végső Megoldás.
  13. Bár nem köteleződik el melletted, de te meg ne próbálj másfele nézelődni: az ilyen férfi, bár alig jelenik meg értékelhető módon a te életedben, elvárja tőled, hogy te 100%-osan csak rá figyelj, vele törődj. Reméljük, a fent felsorolt jelek és indoklások után te ekkor már semmi mást nem fogsz tenni vele, csak megmutatod az ajtót, amelyen keresztül távoznia kell az életedből.

Fotó: Getty Images