Jennifer Aniston hasedzése garantálja a gyilkos hasizmokat

2023. március 28.
Vannak, akik szeretik a legfrissebb pletykákat olvasni a hírességekről – kikkel randevúznak állítólag, a köztük és volt legjobb barátnőik közötti drámát –, de sokan szívesebben olvasnak az edzéseikről, különösen, ha a hasizmokat edzik.
Jennifer Aniston ritkán oszt meg ilyen intim képeket

Jennifer Aniston edzőjének, Leyon Azubuike-nek hála kipróbálhatjuk a speciálisan Anistonra kialakított hasi edzést, amely garantáltan nem okoz csalódást (legfeljebb izomlázat). „Ez az edzés segít erősíteni a törzset és az egyensúlyérzék fejlesztését rotációs (forgó labdacsapás), antirotációs (ellentétes kar- és lábemelés térdelőtámaszban) és stabil mozdulatokkal (plank)” – mondja Leyon.

Tizenöt másodperccel az első gyakorlat után (alkar plank) garantáltan elkezd remegni az ember hasa. A térdelőtámaszos ellentétes kar- és lábemelés (bird dog) során lehetőség adódik egy kis aktív pihenésre (ez a gyakorlat kiváló hátfájás enyhítésére is), amely felkészít a következő gyakorlatra: a forgó labdacsapásra.

Nem nehéz a sorozatot végigcsinálni, azonban próbára teszi a hasizmokat ez a három kör.

A második sorozat hasonló az elsőhöz – hasonló mozgásmintákat, de különböző gyakorlatokat tartalmaz.

A legjobb dolog ebben az edzésben, hogy változatosak a gyakorlatok. Az izometrikus, lassú és kontrollált gyakorlatok, valamint a robbanékony mozdulatok kombinációja élvezhetővé teszi az erősítést. Arról nem is beszélve, hogy a gyakorlatok nem csak a törzset dolgoztatják meg: a plank, a bird dog és a labdás mozdulatok közben az egész felső- és alsótest is bekapcsolódik a mozgásba.

A végső ítélet? Ez egy nagyszerű edzés az erős hasizmokhoz, amely az erőre és a koordinációra egyaránt összpontosít. Ha készen állsz, hogy kipróbáld Aniston hasizomedzését, olvass tovább!

Jennifer Aniston hasedzése

Szükséges felszerelés:

Egy súlyzó (3–4 kg)

és egy puha medicinlabda (3–5 kg).

Útmutató: Ez az edzés két sorozatra oszlik. Végezd el a három kört az első sorozatból úgy, hogy az egyes gyakorlatok között keveset vagy egyáltalán nem pihensz, majd minden kör végén 45–60 másodperc szünetet tartasz. Miután befejezted az első sorozat három körét, térj át a második sorozatra. Végezd el a három kört a második sorozatból szintén úgy, hogy az egyes gyakorlatok között keveset vagy egyáltalán ne pihenj, majd 45–60 másodperc pihenőt tartasz az egyes körök között.

1. sorozat:

Plank: 30 másodperctől 2 percig

Ellentétes kar- és lábemelés térdelőtámaszban (bird dog): 10 ismétlés mindkét oldalon

Rotációs labdacsapás kitöréssel: 8 ismétlés mindkét oldalon

Végezz el 3 kört.

2. sorozat:

Féloldalas alkartámasz: 15 másodperctől 1 percig mindkét oldalon

Renegát evezés (Renegade row): 10 ismétlés mindkét oldalon – A padlóra helyezett súlyokon egyensúlyozva helyezkedj fekvőtámasz pozícióba. Az egyik kezeddel emeld meg a súlyt és végezz evező mozdulatokat, míg a földön maradt kezeddel stabilan tartod magad.

Medicinlabdás forgás ütéssel: 8 ismétlés mindkét oldalon

Végezz el három kört.

Forrás: Popsugar, Fotó: Getty Images, Szerző: Balogh Sarolta gyakornok