5 nő arról mesél, mit tart a legnehezebbnek a házasságában

2023. június 10.
Nincs is megnyugtatóbb érzés annál, mint ha minden reggel életed szerelme mellett ébredhetsz fel. A házasság csodás és egyben kalandos is lehet, de arról sem szabad megfeledkezni, hogy a közös élet bizony lemondásokkal és sok-sok munkával is együtt jár. A következőkben 5 nő meséli el, hogy mit tart a legnehezebbnek a házasságában.
5 nő arról mesél, mit tart a legnehezebbnek a házasságában

Sosem vagyok egyedül

„Számomra az egyik legnehezebb és egyben legjobb dolog is a házasságban, hogy sosem vagyok teljesen egyedül. Mielőtt megismertem volna a férjemet, 5 éven át egyedül éltem, majd a randizásunk alatt szintén 2 évig még a saját lakásomban laktam. És vannak napok, amikor ez az életmód, a kis lakásom csendje és nyugalma határozottan hiányzik. Volt egy helyem, ami csak az enyém volt. Persze semmi pénzért nem cserélném el sem a férjemet, sem a gyerekeimet, de a régi életemnek ez a kis része a mai napig hiányzik.”

Takarítás

„A takarítás. 22 évesek voltunk, amikor összeházasodtunk, és előtte a férjem soha nem élt egyedül, a szülei mindig mindent megcsináltak helyette, így a takarítást is. Olyan sztorikat éltem át vele az elmúlt években, hogy csak attól égnek áll a hajam, ha rágondolok. Egyszer például azon kaptam rajta, hogy a felmosófejet a vécében öblítette ki. És be kell valljam, most, 24 évvel az esküvőnk után is vannak még megdöbbentő dolgai.”

Dolgozni kell a kapcsolatért

„Egy házasságban muszáj, hogy mind a két fél tegyen erőfeszítéseket a kapcsolatért, ám ez nem mindig könnyű. A folyamatos rohanásban van, hogy a lényegről feledkezünk meg: kettőnkről és arról, hogy foglalkozzunk a másikkal.”

Kompromisszumok

„Hozzá kellett szoknom, hogy már nem minden úgy van, ahogy azt én elképzelem. Hogy ott van egy másik ember, akinek szintén meg kell hallgatni a véleményét, akivel kompromisszumra kell jutni. Ha házasságban élsz, nem dönthetsz úgy egyik nap, hogy akkor most poénból leborotválod a hajad… A nagy döntéseket már muszáj megbeszélni a másikkal.”

Kommunikációs problémák

„A legnagyobb gondot nálunk az okozta, hogy egészen máshogy kommunikáltunk egymással. Én egy olyan családból jöttem, ahol fontos volt, hogy megértően forduljunk a másik felé, hogy közös erővel tudjuk megoldani a problémákat. A férjem családja viszont rendívül passzív-agresszív és inkább nem is vesznek tudomást a problémákról, hanem azt várják, hogy oldódjanak meg maguktól. A nem megfelelő kommunikáció miatt házassági tanácsadásra is járnunk kellett.”

Fotó: Getty Images Forrás: Cosmopolitan