Évek óta együtt élő párok árulják el a boldog párkapcsolat titkát

2023. május 10.
Vajon mitől tud hosszú távon, akár évtizedeken keresztül jól és boldogan működni egy párkapcsolat? Személyes vallomások következnek.
Évek óta együtt élő párok árulják el a boldog párkapcsolat titkát

Nemrégiben arra kérte a BuzzFeed az olvasóit, hogy meséljék el, szerintük mitől tud hosszú távon is jól működni a saját párkapcsolatuk. A következőben elhoztuk a legjobb válaszokat és tanácsokat.

Együtt fejlődni

„Mindig dolgozz magadon, próbálj meg fejlődni. Próbáld meg felfedezni a benned rejlő tehetséget és adottságot, dolgozz a gondolkodásmódodon, ismerd meg jobban a világot, próbálj ki új hobbikat, és igyekezz begyógyítani a régi sebeket. Minél inkább próbálsz jobbá válni, és hagyod, hogy kibontakozzon a benned rejlő teljes potenciál, annál inkább megújulsz és felfrissülsz – és a partnered is érezni fogja az új, másfajta energiát. Ennek eredményeként ő is dolgozni fog önmagán, és ti ketten mindig egy izgalmas új szinten találjátok majd magatokat és egymást. Szerintem erre gondolnak az emberek, amikor azt mondják, hogy együtt megöregedni. Folyamatosan együtt növekedni és fejlődni. A társam és én egymás mellett változunk, gyógyulunk és növekedünk, és segítünk a másiknak is új szinteket elérni.”

Mindennapi apróságok

„Soha ne felejtsetek el köszönetet mondani egymásnak az apró dolgokért is, kérjétek ki a másik véleményét, és értékeljétek egymás legapróbb erőfeszítését is.”

Fontos a gyengédség

„18 éve vagyunk együtt, majdnem 6 éve házasok. A mai napig kifejezzük az egymás iránt érzett gyengédségünket, például hazaéréskor egy öleléssel, vagy azzal, hogy megfogjuk egymás kezét sétálás közben. Megköszönjük egymásnak, ha valamelyikünk vacsorát készít, vagy elvégez valami dolgot a ház körül. Ha kell bocsánatot kérünk, és meg is bocsátunk, amikor a dolgok rosszabbul mennek.” 

Bizalom

„Idén augusztusban lesz 55, hogy együtt vagyunk. Hogy mi a legfontosabb? A bizalom. Bizalom nélkül nincs házasság.”

A megbecsülés se maradjon el

„Már majdnem 9 éve vagyunk együtt, de szinte elrepültek az évek. Szeretek ránézni a páromra a szoba másik végéből, és emlékezni arra, miért is szerettem bele. Szerintem fontos, hogy megbecsüljük egymást mindazért, amit egymásért és a közös életünkért teszünk.”

Teret adni egymásnak

„Tíz éve vagyunk együtt, és idén öt éve házasok. Igyekszünk figyelni egymásra, ha úgy érezzük, valami nem stimmel. Ha kell, teret adunk a másiknak, ami azt jelenti, hogy mindkettőnknek vannak olyan szabad estéi, amikor a saját dolgaival foglalkozhat. Mindig tekintettel vagyunk a másikra és mindennap igyekszünk kedvesek és figyelmesek lenni. Mindig a kapcsolatunkat és egymást helyezzük előtérbe. Mindketten legalább egy évig jártunk terápiára, hogy megtanuljuk, hogyan lehetünk érzelmileg egészségesek hosszú távon, magunk és egymás számára. Szándékosan nem vállaltunk gyereket, és ez is sokat segít abban, hogy csak a házasságunkra koncentrálhassunk.”

Randi és szex

„11 éve vagyunk együtt, és mindig figyelünk rá, hogy a randiesték ne maradjanak el. A szexet is előre megtervezzük. Egyikünk reggel ír valami pajzánságot, és akkor mindketten tudjuk, hogy aznap este mire számíthatunk.”

Ki kell tárulkozni

„17 és fél éve vagyunk együtt. Mindig mindent elmondunk egymásnak. Szánunk rá időt. Minden random buta gondolatot, ami például filmnézés közben eszünkbe jut, vagy hogy mit álmodtunk előző éjjel. Úgy érzem, az együttélés nem elég ahhoz, hogy egy kapcsolat működjön. Meg kell osztanod a belső elmédet, és mindent. Így valóban megosztjátok az közös életeteket.”

Fotó: Getty Images