Az agyműködésed különlegességétől függ, mit látsz mozogni ezen a képen

2023. október 26.
A dobozok vagy a narancsszínű alak mozog? – Lázban tartja a fél internetet az optikai illúzió, aminél nem lehet eldönteni, hogy a háttér vagy a téma van mozgásban.

Az optikai illúziók szórakoztató és kihívást jelentő módon tartják élesen az elmét. Az élet számos területén megtalálhatók, a festményektől és trükkös képektől kezdve a vadonban élő állatokig. Míg egyes optikai illúziók felfedhetik rejtett személyiségjegyeidet, mások az IQ-dat és a megfigyelőképességedet teszik próbára.

Agyműködéstől függ, mi mozog a képen

Egy optikai illúziókkal foglalkozó Instagram-oldal osztotta meg az alábbi képet a követőivel. A képen egy emberi vonásokkal rendelkező narancsfigura látható, aki sok, kisebb négyzetből álló négyzetben áll. A trükk lényege, hogy egy bizonyos ponton úgy tűnhet, hogy a narancs vagy a dobozok mozognak. Hogy melyiket látjuk mozogni, az a nézői agyműködéstől függ. 

Így mozgasd meg a képet

Látod, hogy mozog? Nem? A trükk az, hogy a középpontra koncentrálj. Tehát vagy a narancssárga fickó orrára vagy az arcára kell koncentrálni ahhoz, hogy biztosan látszódjon a mozgás! 

Na, melyik része mozog a képnek? 

Forrás: TimesIndia