Melyik alakot látod meg először? Fontos dolgot árul el a személyiségedről

2023. október 12.
Az alábbi képet többféle módon is lehet „látni”, és nagyon nem mindegy, hogy melyik alakot vesszük észre először – sokat elárulhat személyiségünkről.

Ezen a különös, elsőre talán meghökkentőnek tűnő képen több alak is van, érdekes módon azonban mindenkinek más ragadja meg először a figyelmét. Ez pedig egyáltalán nem véletlen: az, ahogyan látunk, ahogy a világot érzékeljük és ahogy kiemeljük a lényeget a környezetünkből, nagyon is sokat árul el személyiségünk működéséről.

Nézd meg az alábbi képet, ne próbáld elemezni, ne görcsölj, hogy felfedezz rajta minden részletet: inkább figyeld meg, melyik alak vonja magára ösztönösen a tekintetedet és a figyelmedet. Mutatjuk is a fotót!


Oleg Shupliak képe

Te mit láttál meg először? Alább mutatjuk az alakokhoz tartozó jelentéseket!

Ha a férfi arcát vetted észre először…

Az erősségeid: Ha először a kanapéból kibontakozó férfiarcot vetted észre, a személyiséged legnagyobb erőssége az, hogy mindig higgadt és objektív tudsz maradni, még a nehéz helyzetekben is. Nem szoktál pánikba esni, erős, stabil személyiség vagy, aki nyomás alatt is hideg fejjel cselekszik. Épp ezért nagyon sokan fordulnak hozzád, hiszen tudják, hogy lehet rád számítani a bajban.

A gyengeségeid: Senki sem tökéletes, mindenkinek megvannak a gyengeségei: ha az arcot vetted észre, a tiéd könnyen az érzelmi intelligenciád lehet. Ez nem azt jelenti, hogy ne lennének mély érzéseid, de lehetséges, hogy nem tudod annyira jól kifejezni őket, ez pedig néha az emberi kapcsolataid terén is okozhat gondokat.

Ha az olvasó lányt vetted észre először…

Az erősségeid: Ha a képre ránézve először a fotelben ülő, olvasó lányt vetted észre, a legnagyobb erényed az intellektusod lehet. Nagyon jók a logikai készségeid, jól működik az agyad és szívesen tanulsz új dolgokat is. Ha valami felkelti az érdeklődésedet, szívesen foglalkozol vele, és általában viszonylag hamar eljutsz egy magas szintre – ezt a személyiségjegyedet a hétköznapokban és a munkád terén is jól tudod kamatoztatni. 

A gyengeségeid: Bár nagyon sokat és kitartóan foglalkozol azokkal a dolgokkal, amik érdekelnek téged, ha valami nem kelti fel az érdeklődésedet, kifejezetten figyelmetlenül, kedvetlenül, akár hanyagul állsz hozzá. És ez nemcsak feladatokra, de emberi kapcsolatokra is igaz lehet. Jó ötlet lehet figyelni rá, hogy kicsit egyenlőbben oszd meg az erőforrásaidat, hogy ne legyenek aránytalanul kiemelt és elhanyagolt területek vagy személyek az életedben.

Ha szeretnél kipróbálni még egy izgalmas személyiségtesztet, kattints IDE.

Forrás: YourTango