Beletartozol a legokosabb 1%-ba? Teszteld magad!

2023. december 06.
A jó megfigyelőkészség alapvető fontosságú mindennapi életünkben, mivel segít az információk feldolgozásában és a helyzetek gyors elemzésében.
  • Jó megfigyelőnek tartod magad? 
  • Az emberek nagyon kis része találja meg a választ rövid idő alatt.
  • 5 kép hamis, csak egy rajzon lesz rajta a megfelelő árnyék.

Miért fontos a jó megfigyelőkészség?

A megfigyelőképesség lehetővé teszi, hogy észrevegyük, értelmezzük és rögzítsük a körülöttünk lévő világot. Ez a tulajdonság alapvető fontosságú mindennapi életünkben, mivel segít az információk feldolgozásában, a környezetünkben történő változások észlelésében és a helyzetek gyors elemzésében. A hatékony megfigyelőképesség kiemelkedő fontosságú lehet a sikeres teljesítmény és az eredményes kommunikáció szempontjából.

Miért jók a hibakeresős játékok? 

hibakeresős játékok olyan szórakoztató és kihívást jelentő feladatok, amelyekben a résztvevőknek számolniuk kell a részletekkel és észre kell venniük apró különbségeket a képek vagy jelenetek között. Ezek a játékok nem csupán szórakoztatóak, hanem segítenek fejleszteni a megfigyelőképességet, a koncentrációt és a gondolkodást is.

Megtalálod az épületek árnyékát? 

A mai feladatban egy szélmalmot kell jó alaposan megfigyelni, és aztán felrajzolt hat sziluett közül kiválasztani azt az egyet, ami pontosan illeszkedik az eredeti képre. Figyelem! Minden apró részlet számít, hiába tűnik elsőre teljesen egyformának a legtöbb árnyék, mégsem azok. Csak a legnagyobb zseniknek sikerül fél perc alatt megoldani a feladványt, közéjük tartozol?

Melyik az eredeti, középső szélmalom pontos árnyéka?

Melyik az eredeti, középső szélmalom pontos árnyéka?

 

 

 

 

 

Megvan? Mutatjuk a megoldást, hogy le tudd ellenőrizni magad!

Ha nagyon alaposan végignézed az árnyékokat, látni fogod, hogy csak ez lehet az igazi!

Ha nagyon alaposan végignézed az árnyékokat, látni fogod, hogy csak ez lehet az igazi!

Forrás: gmblog