Ezek lesznek 2025 kedvenc színei a lakberendezésben

2024. szeptember 03.
Míg 2024-ben többek között a vajsárga és a szürke árnyalatait kiáltották ki az év falszínének, addig 2025-ben újabb izgalmas tónusokkal kísérletezhetünk.
Apuka és kislánya festés közben

A legnagyobb festékmárkák minden évben közzéteszik az év színét, vagyis azt a tónust, ami szerintük trendi lesz a következő évben. Összegyűjtöttük a legnagyobb márkák 2025-ös festékszíneit, amelyek között egészen biztos, hogy mindenki megtalálja a maga kedvenc tónusát. 

Az év színei 2025-ben

A Sherwin-Williams festékmárka egy tónus helyett egy egész palettát álmodott meg. A 2025-ös Colormix Forecast: Capsules negyvennyolc trendi falszínt határozott meg, amelyeket négy csoportba (Chrysalis, Paradox, Wellspring és Kindred) sorolt be.

Valamennyi színcsaládnak megvan a sajátos esztétikája és kidolgozása. A Chrysalis például a klasszikus semleges tónusok kedvelőit szolgálja ki. Néhány nyugtató, földes tónussal, elegáns barnával a béke megteremtését segíti. A finom, semleges színek egy átgondolt élettempó kialakítására inspirálnak, és arra késztetnek bennünket, hogy egy kis költészetet csempésszünk a hétköznapokba. A falszíneket a fák, a homok és a frissen megmunkált föld színei ihlették. 

A Paradox már kicsit merészebb és játékosabb falszíneket és lehetőségeket kínál. Olyan tónusokat találunk itt, mint a kobalt vagy a málna, ami egy cukorkabolt mesés színeit idézi. A Wellspring tizenkét meleg, semleges tónust rejt, benne sok zölddel és sárgával. A Kindred a bármivel párosító színek gyűjteménye, ahol az édesség ihlette pasztellszínek és a sötétebb, kissé visszafogott árnyalatok várják az érdeklődőket. Az egyes tónusokat ITT tudod megnézni! 

Egy csipetnyi nosztalgia

A kaliforniai székhelyű festékgyár, a Behr a divattrendekben oly népszerű ’90-es évek nosztalgiáját hozza vissza a 2025-ös év falszínével, a Rumorsszal, ami a vörös fülledt tónusa. A szín jól működik, ha faltól falig alkalmazzák, de akár egy adott részleten, például egy burkolaton is jól mutat.

A Valspar márka szerint a kék nagy trend lesz 2025-ben is, az Encore művésznéven futó kék sokoldalúan használható a modern belső terekben és a klasszikus otthonokban egyaránt. 

Nemcsak a divatban, de a lakberendezésben is az év színe a lila. A Minwax márka a Violet tónust kiáltotta ki 2025 színének. Ez a különleges lila árnyalat a kék színcsaládba tartozik, vörös felhangokkal rendelkezik, kiegyensúlyozott árnyalatot biztosít, ami miatt egyszerre klasszikus és modern.

Fotó: Getty Images Forrás: Apartment Therapy