Jövőre mindenki guacamoleszínű falat akar majd?!

2021. szeptember 18.
Bár még van néhány hónap addig, míg a Pantone Intézet bejelenti a következő év színét, a festékgyártók már előrébb járnak.

A Glidden festékgyártó minden év második felében meghatározza, várhatóan melyik szín uralja majd a következő évi lakberendezési trendeket. 2022-ben pedig, úgy tűnik, mindent guacamoleszínűre festünk majd. 

A zöld régóta uralja a dekorációs divatot, a festékgyártó felmérése szerint egy év alatt, 2020–2021. között 200 százalékkal megduplázódott a zöld festékek eladása. A több mint kétezer megkérdezett 62 százaléka válaszolta azt, hogy mindenképp szeretnék zöld színűre festetni néhány helyiség falát otthonukban. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PAINT & DECOR (@paintanddecor)

A zöldmánia azonban nem indokolná feltétlenül, hogy pont a guacamole árnyalatát válasszák az év festékszínének. Több mint 30 színszakértő konzultált és döntötte el a világban uralkodó színtrendek alapján, melyik az a fajta zöld, amit leginkább szeretnek az emberek. Alapvetően nem meglepő, hogy a guacamole került ki győztesen ebből a felmérésből: természetes, lágy, megnyugtató, mégis ünnepélyes és szofisztikált, bármilyen stílusú berendezéshez illeszkedik. 

„Mindannyiunknak van elmentve néhány szép zöld konyha és földszínek inspirálta hálószoba a Pinteresten és a TikTokon. Megnyugtatásra vágyunk, fejlődésre, megújulásra, ezt pedig a zöld szín adja” – mondta Kim Perry, a festékgyártó képviselője. 

Ha a guacamole túl közkedvelt számunkra, akkor sem kell lemondanunk a zöldről. Még mindig ott van nekünk az erősebb epezöld vagy éppen a barnás borostyán.

Forrás: Architectural Digest Fotó: Unsplash

Olvass tovább!