Lábujjszopogatás az új őrület az ágyban – elmondjuk, miért szeretik annyian

2024. október 24.
A lábujj szopogatása talán bizarrul hangzik, mégis rengeteg embernek okoz szexuális élvezetet. A lábfétis és a lábak szexuális funkciója már jó ideje ismert és elfogadott tény, de a szexuális szabadság fokozódásával a részletekre is egyre több fény derül.

A lábaknak nagyon is fontos szerep juthat az ágyban – nem véletlen, hogy a lábfétis az egyik legelterjedtebb és egyben legismertebb szexuális fétisnek számít. Akik azonban még nem próbálkoztak vele, talán nehezen képzelik el, hogyan lehet bevonni a lábakat egy szexuális aktusba. A lábak „játékba hozásának” számos módszere van, ezek közül az egyik legismertebb a lábujjak szopogatása. Ezt az aktust a populáris kultúra legfőképpen bizarr vagy vicces jelenetként ábrázolja, pedig igen jelentős szexuális élvezet forrása lehet. Érdemes lehet tehát kipróbálni, ha szeretnénk valami szokatlan és izgalmas dologgal fűszerezni szexuális életünket!

Mi az a lábujjszopogatás és hogyan kell csinálni?

A lábujjszopogatás (toe sucking vagy foot job) valójában nem túl sok meglepetést tartogat – pontosan az, aminek hangzik. Leginkább az orális szexszel vonható párhuzamba, annyi különbséggel, hogy itt a kényeztetés tárgya nem a nemi szerv, hanem a láb, illetve a lábujjak. Annyi különbséggel, hogy ilyenkor általában valóban előfordulhat a lábujjak szopogatása.

A lábujjszopogatást általában a lábfetisiszták alkalmazzák, vagyis azok, akiknek a lábak bevonása feltétlenül szükséges része a szexuális örömszerzésnek, de élnek vele azok is, akiknek a lábakkal való játék inkább csak úgynevezett kink, vagyis egyfajta pikantéria, amit élveznek a szexben. De természetesen kipróbálhatják azok is, akik korábban még nem fedezték fel a lábakban és lábujjakban rejlő szexuális lehetőségeket. Rebecca Blanton pszichológus és szexuális edukációs szakember szerint a lábak felfedezése azoknak is örömöt okozhat, akik korábban szexuális értelemben teljesen neutrális területként tekintettek a testrészre. Azt azért hozzáteszi, mindenképpen kell hozzá némi szexuális kalandvágy, hogy kedvet kapjunk bekapni partnerünk lábujjait.

De mitől olyan jó a lábujjszopogatás?

A lábak tele vannak idegvégződéssel, márpedig ha ezt nézzük, nem is olyan meglepő, hogy szexuális élvezet forrásai lehetnek. Ahogyan egy talpmasszázs is hihetetlenül jóleső lehet, úgy a talpak szájjal és nyelvvel való stimulálása is – kitörő – örömélményhez vezethet. Sőt, vannak olyanok, akik még az orgazmusig is eljuthatnak pusztán a lábuk segítségével: egyeseknél ugyanis a lábak stimulálása ugyanazt a területet ingerli az agyban, mint a genitáliák kényeztetése.

Mivel a lábujjak szopogatása kísértetiesen emlékeztet az orális szexre, ezért a látvány is kifejezetten izgató lehet. Külön izgalmas játékot nyújt, hogy az aktus tárgya ezúttal nem a pénisz, ami csak fokozhatja az izgalmat és megfűszerezheti az előjátékot. A lábujjak izgatásában pedig – valljuk be – van valami bűnös és szégyenteljes, az márpedig korábban már kiderült, hogy a szégyenérzet és az örömérzet szorosan összekapcsolódik, ahogyan arra is fény derült, hogy a tabuk áthágása sokak számára kifejezetten izgató lehet.

Mit ne csinálj szex közben

Tény, hogy a lábujjak izgatását nem olyan könnyű egyik napról a másikra bevonni a szexbe – hiszen valóban bizarr lenne egyszer csak váratlanul rávetni magunkat a másik lábfejére. Az alábbiakban megosztunk néhány szakértői tippet, amik segíthetnek, ha beépítenénk a lábujjszopogatást a szexuális életünkbe.

Beszéljünk róla: A legfontosabb, hogy vessük fel a témát, próbáljuk elmagyarázni partnerünknek, hogy miért érdekel minket – lehetőleg még a szexuális aktus előtt. Elmesélhetjük, hogy olvastunk a lábak izgatásában rejlő szexuális lehetőségről, és szívesen kipróbálnánk, de akár azt is bevallhatjuk, ha szexinek találjuk párunk lábfejét.

Tiszta lábbal: Ha kipróbálnánk a lábujj szopogatást, mindenképpen csak tiszta, frissen mosott lábbal fogjunk bele. Akár kezdődhet az előjáték közös fürdéssel vagy a lábak kölcsönös megtisztításával is. Jó, ha a lábunk nemcsak tiszta, de ápolt is: nem árt, ha ügyelünk rá, hogy ápoltak legyenek a körmeink és ne borítsák a lábakat durva bőrkeményedések.

Lassú kezdés: A lábujjak izgatását – pláne, ha még nem próbálkoztunk vele – érdemes lassan elkezdeni, fokozatosan építeni a feszültséget és nem egyből rávetni magunkat. Játsszunk nyugodtan és szabadon, és kísérletezzünk bátran – mivel a lábujj nem olyan érzékeny, mint a pénisz, akár merészebbek is lehetünk.

Figyelj a pozícióra: A lábujjak izgatása számos pozícióban végezhető! Térdelhetünk a partner előtt, mintha orális szexet végeznénk, de a klasszikus 69-es pozícióban akár kölcsönösen is izgathatjuk egymás lábujjait. Ha kellően hajlékonyak vagyunk, az egyik fél magához is húzhatja a másik lábát misszionárius póz közben, így akár behatolás közben is izgathatjuk a lábat. Válasszunk olyan testhelyzetet, ami komfortos és szexi mindkét fél számára.

Forrás: WomensHealth Fotó: Getty Images