Valószínűleg a szüleinktől is örökölhetjük a szexuális fétiseinket

2022. december 22.
Aranyos belegondolni, hogy kitől örökölhettük a kék szemünket vagy az arcunkon a gödröcskéket, viszont biztosan az utolsó dolog, amit az emberek tudni szeretnének a szüleikről, az az, hogy milyen szexuális fétiseik vannak. 

A tudomány viszont újabban foglalkozik ezzel a kellemetlen témával is, az embereket pedig nagyon is érdekli a tudományos magyarázat. A TikTokon hatalmas népszerűségnek örvendenek a témáról szóló videók, a Popsugar pedig utánajárt, mennyi a tudományos alapja a feltételezésnek, miszerint a fétisek öröklődhetnek.

A legtöbb dologról elmondható a szexualitást vizsgáló tudományos világban, hogy sajnos nincs elég információnk ahhoz, hogy egyértelmű válaszokat adjunk. Így van ez azzal kapcsolatban is, hogy valóban örökletes lehet-e a szexuális fétis.

Belegondoltál már, honnan eredhet a szexuális fétised?

Belegondoltál már, honnan eredhet a szexuális fétised?

Azonban egy, a National Library of Medicine-ben megjelent tanulmány megerősítette, hogy összefüggés lehet a serdülők szexuális viselkedése és a genetikai hatás között. Egy másik, a Journal of Personality folyóiratban megjelent tanulmány szerint ugyanúgy, mint a szemszín, a gödröcskék és a szeplők, a személyiségjegyek is örökölhetők. És bár a szexuális fétis nem feltétlenül a személyiségjegyből fakad, a tanulmány nyitva hagyja azt a lehetséges magyarázatot is, hogy a fétis is örökölhető.

Egy harmadik tanulmányban, amelyet a National Library of Medicine publikált, a kutatók viszont azt erősítették meg, hogy „a női szexuális vágy és az izgalom mérsékelt mértékben öröklődő”.

Forrás: Popsugar, Fotó: Getty Images

Ezt már olvastad?