- Az élelmiszerek tovább megőrzik frissességüket, ha megfelelően tároljuk őket.
- Egyes élelmiszerek a hűtőben, míg mások vízben tárolva állnak el legtovább.
- Mutatjuk, melyik élelmiszert hogyan érdemes leginkább tárolnod, hogy tovább friss maradjon.
A gondosan kiválogatott és gyakran igencsak drága élelmiszert mindannyian szeretnék sokáig frissen tartani. Ez azonban sajnos nem mindig sikerül. Megfelelő elővigyázatossággal és tudással azonban sokkal tovább megőrzik szavatosságukat. Mutatjuk, hogy melyik élelmiszernél milyen trükköt érdemes bevetned. Ezek a háztartási tippek egyszerűek, de nagyon hatásosak!
6 módszer, mellyel tovább frissek maradnak élelmiszereid, így többet tudsz spórolni:
1. Tartsd elkülönítve a hosszabb frissességért
A banánt fontos, hogy ne tegyük más élelmiszer közelébe, mert könnyebben elkezd érni minden körülötte. A burgonyát szintén érdemes külön tárolni, méghozzá papírzacskóban, mely felszívja az esetleges nedvességet.

Tárold elkülönítve a banánt, hogy tovább friss maradjon
2. Vízben tovább elállnak ezek az élelmiszerek
Szakértők szerint érdemes vízben tárolva frissen tartani a sárgarépát, a zellert, a retket és a citrusféléket. A brokkolinak pedig alsó néhány centiméterét, mintha virágcsokorról lenne szó. Így tovább megőrzik frissességüket.
3. Ne mosd meg előre, hogy tovább friss maradjon
Bogyós gyümölcsök esetében kerüljük a vizet, sőt kizárólag közvetlenül fogyasztás előtt mossuk meg őket. Így megelőzhető, hogy korán tönkremenjenek és elkerülhető az ételpazarlás is.
4. Használj papírtörlőt, így tovább eláll ez az élelmiszer
Amikor kibontunk egy tálca csirkét, de nem használjuk fel az egészet, a maradékát is fontos kivenni a csomagolásból. Fűszerezzük kevés sóval, hagyjuk állni 10 percet, majd öblítsük le, töröljük szárazra és papírtörlőbe tekerve tegyük vissza a hűtőbe.

Érdemes fagyasztóba tenni a kenyeret szeletelés után, így sokáig friss marad
5. Okos ötlet a fagyasztás ennél az élelmiszernél
A kenyér frissességét úgy őrizheted meg leghosszabban, ha szeletelve a fagyasztóba rakod. Így a mélyhűtőből elővett és felengedett szeletek mindig olyan frissnek fognak hatni, mintha aznap sült kenyeret ennél.
6. Légmentesen záródó edénybe tedd ezt az élelmiszert
A vajat nem érdemes csupán a vajtartó edényben tárolnunk a hűtőben. A szakértők szerint a vajat borító papír nem elég ízvédő réteg. Tároljuk inkább légmentesen záródó edényben, megelőzve, hogy a többi élelmiszer aromáját magába igya.
Forrás: Huffpost, Fotók: GettyImages