- A mellrák a világon számtalan nő életét veszélyezteti.
- Korai stádiumban a mellrák jól kezelhető.
- Ez az élelmiszer csökkenti a mellrák esélyét.
A mellrák nők millióit érintheti, méghozzá kortól függetlenül, korai stádiumban azonban kezelése eredményes lehet. A legújabb kutatások szerint pedig akad egy olyan élelmiszer, mely meglepő, mégis csökkenti a mellrák kialakulásának esélyét a benne található tápanyagoknak köszönhetően.
A szója csökkenti a mellrák kockázatát
A tanulmányok azt mutatják, hogy akik rendszeresen fogyasztanak szóját, kevésbé kell, hogy tartsanak a mellrák kialakulásának kockázatától. Ez pedig a szójában található fitoösztrogéneknek köszönhető, melyek ráadásként a menopauza tüneteinek mérséklésében is segítenek, beleértve a hőhullámokat is.

A szója csökkenti a mellrák kockázatát
Így építsd a szóját étrendedbe, hogy csökkentsd a mellrák esélyét
A szóját több formában is élvezheted étkezéseid során. Fogásaidat pedig változatossá, egészségessé és ízletesebbé teheted általuk. Íme néhány példa!
Tofu
Salátában vagy sült zöldségekkel párosítva is kiváló vacsora. Balzsamecettel ízesítve mennyei.
Edamame
Ez a rostokban és fehérjében gazdag finomság egészséges, jót tesz az emésztésednek és hosszú időn át eltelít. Forró vízben megfőzve, majd sóval meghintve szuper csemege.
Szójatej
Nagyszerű reggeli egy áfonyából, banánból és brokkolicsírából készült szójatejes turmix. Igazi vitaminbomba, mely egész délelőttre ellát kellő energiával.
Tempeh
Ez a szójaalapú növényi élelmiszer fermentációval készül, mely extrán egészségessé teszi. Készítsd el úgy, mint egy hússzeletet, pácolhatod, szeletelheted, sütheted és párolhatod is.
Forrás: Eatingwell, Fotók: Getty Images