Kedvenc helyünk a héten: Ghraoui

2017. október 18. |

Stílusos és egyedi vagy elegáns és trendi – éppen ezért a Marie Claire kedvence. Különleges helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

A bonbonkészítésnek már régóta elismert kultúrája van Európában. Ahogy igyekszünk mindenből a minőségit fogyasztani, úgy egyre nagyobb hangsúly helyeződött a természetes alapanyagokból és minél kevesebb cukor hozzáadásával készült csokoládékra is. Az Andrássy úti Ghraoui üzletben kóstolás közben olyan érzésem támadt, mintha a szomszédos luxusboltok ékszerkollekciójából kellett volna választanom. Egytől egyig hazahoztam volna mindet!  

Csokoládé luxuskivitelben. Röviden ennyi, ha a Ghraouit jellemezni kéne. A 200 éves múltra visszatekintő manufaktúra Damaszkuszból indult útjára, majd a szír polgárháborúk következtében a család Magyarországon talált új otthonra. Bassam S. Ghraoui Budapesten indította újjá a márkát, hogy a város szívében, méltó környezetben és ötcsillagos módon kényeztesse ízlelőbimbóinkat.

Végre egy olyan Andrássy úti üzlet, ahol megfizethető a luxus, ráadásul ehető is. Mindezt pedig már csak a csokoládék magas minőségével lehetne fokozni, amelyet a hungarikumokkal díszített kézműves kollekció húz még közelebb a szívünkhöz.  Megtaláljuk “Le Nonius”-t, Sissi hercegnő kertjéről elnevezett tejcsokoládét és Budapest szívét, a „Coeur de Budapest” mandulás pralinét is.

Az elegáns bolt belsőépítésze és tervezője pedig nem más, mint Bruno Moinard, akinek a Cartier és a Four Seasons szállodák elegáns belső terei is köszönhetők. 2018-ban pedig Párizsban, Berlinben és Dubaiban terveznek újabb üzletet nyitni ugyanúgy a magyar főváros inspirálta kínálattal.

Mikor: Hétfőtől szombatig, egységesen 10:00-19:00-ig beugorhatunk egy kis kóstolóra, de ha másnak szeretnénk efféle kulináris élményt okozni, nagyszerű ajándék lehet egy helyben csomagolt Ghraoui édesség válogatás.

Kiknek ajánljuk: Természetesen mindenkinek, aki a túl cukros, kakaóvajmentes télapókat már rég lezárta magában és tényleg csak a nagyon finom csokira vágyik.

Árfekvés: Sokféle dobozméret közül választhatunk, a 12 darabos csokoládé kollekció ára például 3500 Ft, amelyet személyre szabva, díszcsomagolásba bugyolálnak, benne elrejtve egy-egy katalógust az aktuális kollekció kreatívan elnevezett csokoládéiról, hogy tudjuk, éppen melyik finomsággal van dolgunk.

Marie Claire plusz: Az üzletbe lépve nem mindennapi fogadtatásban részesülhetünk, a kedves eladók azonnal tálcán kínálják a csokoládé válogatást. Nem szégyen mindet megkóstolni, ha kell, kétszer is, hiszen fontos a megfontolt döntéshozatal. 

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz balaton

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve csirke

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve