Kedvenc helyünk a héten: Ghraoui

2017. október 18.
Stílusos és egyedi vagy elegáns és trendi – éppen ezért a Marie Claire kedvence. Különleges helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

A bonbonkészítésnek már régóta elismert kultúrája van Európában. Ahogy igyekszünk mindenből a minőségit fogyasztani, úgy egyre nagyobb hangsúly helyeződött a természetes alapanyagokból és minél kevesebb cukor hozzáadásával készült csokoládékra is. Az Andrássy úti Ghraoui üzletben kóstolás közben olyan érzésem támadt, mintha a szomszédos luxusboltok ékszerkollekciójából kellett volna választanom. Egytől egyig hazahoztam volna mindet!  

Csokoládé luxuskivitelben. Röviden ennyi, ha a Ghraouit jellemezni kéne. A 200 éves múltra visszatekintő manufaktúra Damaszkuszból indult útjára, majd a szír polgárháborúk következtében a család Magyarországon talált új otthonra. Bassam S. Ghraoui Budapesten indította újjá a márkát, hogy a város szívében, méltó környezetben és ötcsillagos módon kényeztesse ízlelőbimbóinkat.

Végre egy olyan Andrássy úti üzlet, ahol megfizethető a luxus, ráadásul ehető is. Mindezt pedig már csak a csokoládék magas minőségével lehetne fokozni, amelyet a hungarikumokkal díszített kézműves kollekció húz még közelebb a szívünkhöz.  Megtaláljuk “Le Nonius”-t, Sissi hercegnő kertjéről elnevezett tejcsokoládét és Budapest szívét, a „Coeur de Budapest” mandulás pralinét is.

5 fotó megtekintése

Az elegáns bolt belsőépítésze és tervezője pedig nem más, mint Bruno Moinard, akinek a Cartier és a Four Seasons szállodák elegáns belső terei is köszönhetők. 2018-ban pedig Párizsban, Berlinben és Dubaiban terveznek újabb üzletet nyitni ugyanúgy a magyar főváros inspirálta kínálattal.

Mikor: Hétfőtől szombatig, egységesen 10:00-19:00-ig beugorhatunk egy kis kóstolóra, de ha másnak szeretnénk efféle kulináris élményt okozni, nagyszerű ajándék lehet egy helyben csomagolt Ghraoui édesség válogatás.

Kiknek ajánljuk: Természetesen mindenkinek, aki a túl cukros, kakaóvajmentes télapókat már rég lezárta magában és tényleg csak a nagyon finom csokira vágyik.

Árfekvés: Sokféle dobozméret közül választhatunk, a 12 darabos csokoládé kollekció ára például 3500 Ft, amelyet személyre szabva, díszcsomagolásba bugyolálnak, benne elrejtve egy-egy katalógust az aktuális kollekció kreatívan elnevezett csokoládéiról, hogy tudjuk, éppen melyik finomsággal van dolgunk.

Marie Claire plusz: Az üzletbe lépve nem mindennapi fogadtatásban részesülhetünk, a kedves eladók azonnal tálcán kínálják a csokoládé válogatást. Nem szégyen mindet megkóstolni, ha kell, kétszer is, hiszen fontos a megfontolt döntéshozatal. 

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi