Top 3 gasztroajándék karácsonyra

2017. december 15.
A gasztroajándékok trendje évek óta tartja magát, mi pedig megmutatjuk az idei év kínálatából a legígéretesebb ehető hazai meglepetéseket.

1. Forró különlegesség a Frupkától

A tea mint karácsonyi ajándék valljuk be, kicsit elcsépelten hangzik. Nem úgy a Frupka karácsonyi csomagja, amelyben 6 cuki üvegecske bújik meg, tele különböző ínycsiklandozó gyümölcskoncentrátumokkal.

A friss gyümölcsökből készült főzet többféleképpen is elkészíthető, de jellemzően nincs más dolgunk, mint forró vizet hozzáönteni, hogy egy ízletes, teaszerű forró italt készíthessünk belőle. Ha valami egészen újat keresnénk a tearajongó szeretteinknek, a márka kifejezetten karácsonyi, limitált szériás csomagjával nem nyúlhatunk mellé.

A Frupka nem egyszerűen tea, hanem sült tea, azaz magát a sült gyümölcsdarabokat is tartalmazzák az üvegcsék. A karácsonyi kollekcióban pedig olyan klasszikus ízek és illatok találhatóak meg, mint a gyömbér, narancs, vagy éppen a szilva. Ha karácsonyi ajándékként adnánk a gyümölcsös különlegességet, a Frupka karácsonyi webshopján akár díszdobozban is megrendelhetjük az egyedi gasztrocsomagot.

 

2. Egy kanálkányi finomság a fa alá

A Kanálka adalékmentes karácsonyi chutney és zöldségkrém válogatása láttán biztos, hogy még a legnagyobb gourmet-ek szeme is könnybe lábad: az ünnepi boxba olyan különlegességek kerültek, mint a prémium sült fokhagymás, és a gourmet Birsalma chutney, illetve a rozmaringos Meggy chutney.

Az ajándékozáson túl a karácsonyi lakomához is betárazhatjuk a kanálkákat, hiszen a sült húsokhoz, sajtokhoz szuperül passzolnak a fűszeres, telt ízvilágú krémek, így izgalmas ízkombinációkat kísérletezhetünk ki az ünnepi fogások mellé. A sült fokhagyma alapút pedig akár még salátákkal, pirítóssal vagy levesekkel is összebarátkoztathatjuk.

Külön pluszpont, hogy a dizájnos üvegcsékbe kizárólag hazai prémium összetevők kerülnek, úgy mint a makói vöröshagyma vagy éppen a fokhagyma. A hazai márka honlapján pedig a karácsonyi válogatáson túl is érdemes körülnézni, a zöldségszirmok, különleges zöldséges mártogatós kencék vagy az inzulinbarát hagyma chutney láttán sem nehéz elcsábulni…

3. Mindenmentes bejglik, ahogy még sosem láttuk őket

Három évvel ezelőtt üde színfoltként jelent meg a Naspolya Budapest belvárosában, az ország első nyers vegán cukrászdájaként és “nassoldájaként”. A kizárólag növényi alapanyagokból készülő ételek legfeljebb 42 C fokos hőnek vannak kitéve az elkészítési folyamat során, így a hozzávalók, – elsősorban gyümölcsök, zöldségek és magvak megtartják a beltartalmi értékeit. Az egészségesség viszont csak a történet felét adja: mindehhez kiváló ízek is társulnak, karácsonykor is.

A Naspolya Nassolda karácsonyi trüffelei a mákos és a diós bejgli ízét idézik meg, de a fahéjas szilva trüffel például a mézes puszedlire, a kókuszos kakaó trüffel pedig gyerekkorunk szeretett kókuszgolyóinak ízére emlékeztet – csakhogy liszt, cukor, szója, tej- és tejtermékek nélkül. A Naspolya finomságai a gyümölcsök természetes cukortartalma révén édesek, és semmilyen művi hozzávalót nem tartalmaznak, így a karácsonyi nassolás is éltető és egészséges maradhat.

A gasztroajándékok luxus verziója a hazai manufaktúra Holdvölgyi sárgamuskotállyal megtámogatott trüffelválogatása, mely láttán a tudatos ínyencek szíve biztosan nagyot dobban. Mi már csak a képek láttán is szerelembe estünk.