Kedvenc helyünk a héten: Sophie’s Brasserie

2017. december 06.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Zani karkötőkészítő workshopján felfedeztünk egy brasserie-t, amely azonnal fel is került a kedvenc helyeink listájára. A Hajós utca hangulata magáért beszél, az Operaház környéke az egykori művészvilág miliőjét idézi, az étterem üvegablakain át pedig hívogató bárhangulat árad az utcára, zongoraszó mellett. Éppen ilyenkor, sötétedés után érkeztünk vacsorázni ide kolléganőmmel, Szilvivel, hogy teszteljük, megvan-e a Sophie’s Brasserie-ben a Marie Claire plusz.

Mivel Szilvi vegán, az étlapon pedig főként húsos ételek voltak, kíváncsiak voltunk, hogy vajon lesz-e alternatíva számára is. Szerencsére a felszolgálók készségesen segítettek és mindennek utánakérdeztek a konyhán a kedvünkért, így végül, amíg én a cannelloni királyrákos avokádóval szemeztem, ő egy egzotikus ízvilágú Waldorf salátát tesztelt, amelyben a dió és a mazsola kellemes meglepetést tartogatott. Annak ellenére, hogy szinte minden főétel magába foglalt csirkét, kacsát vagy lazacot, a személyzet valóban ügyelt arra, hogy egy vegán vendég se távozzon korgó hassal. A strozzapreti (papfojtó tészta) vargányával éppen egy ilyen „mentőöv” volt, természetesen parmezán nélkül. Eközben én a bulgur ráksaláta párosítást teszteltem, és imádtam az ízeit. Képzeletben máris Olaszországban nyaraltam.

4 fotó megtekintése

Ha kíváncsi vagy, miket ettünk, kattints a galériára!

Egyébként a Sophie’s Brasserie éppen olyan étterem, ahol érdemes a borkínálatból rájuk bízni magunkat, hiszen a hazánk egyik legjobb borvidékéről érkező furmint és hárslevelű kínálatban nem fogunk csalódni. Legyen szó száraz fehér vagy vörösborról, biztos, hogy még egy pohárral kérünk a végén… 

A desszerthez érve aztán megtaláltuk a Marie Claire pluszt a szinte már folyékonyan krémes sajttorta képében. Esztétikusan tálalt ehető virágokkal! Azt hiszem, ez volt a legfinomabb sajttorta, amit valaha kóstoltam, és komolyan mondom, már csak emiatt is érdemes itt vacsorázni!

5 fotó megtekintése

További képekért gattints a galériára!

Mikor: Szeretettel ajánljuk a helyet egy romantikus vagy barátnős vacsorához, habár a reggelijük és ebédmenüjük is megér egy próbát, ahogy a honlapon ígérik…

Kiknek ajánljuk: A szofisztikált elegancia kedvelőinek, akik egy klasszikus helyszínt keresnének az első vagy sokadik randihoz a város egyik legszebb negyedében.

Árfekvés: A kétfogásos ebédmenü hétfőtől péntekig 1290 Ft, desszerttel 1590 Ft. A főételek 2990 Ft-tól kezdődnek, az étlapjukért és heti menüért kattints ide!

Marie Claire plusz: A rendhagyó halmazállapotú sajttorta és a felszolgálók határtalan kedvessége.

2 fotó megtekintése

Így éreztük magunkat Sophie’s Brasserie-jében…

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi