Kedvenc helyünk a héten: Émile

2017. december 20.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Émile-lel először a gyógyteakészítő workshopon ismerkedtem meg, ekkor döntöttem el, hogy még az ünnepek előtt vissza fogok térni. Elegáns, kifinomult és szofisztikált, éppen, ahogy mi szeretjük. Bemutatom a “pasaréti Gerbeaud-t”, ami távol a város zajától, a nyugalom birodalmában várja tárt karokkal a párizsi sikk és a kifinomult gasztronómia követőit.

A kézműves mikuláscsizmák és a feldíszített karácsonyfa egész hónapban biztosítják az ünnepi hangulatot, ebben bízva választottam december 6-át, hogy meglepjem a barátomat Mikulás-napján egy teadélutánnal az Émile-ben. Legalábbis a teadélután volt az eredeti terv, ám az étlap láttán egy sütőtök-krémleves és egy grillezett juhsajt zöldséges bulgurral is terítékre került. Éppen olyanok voltak, ahogy az a képekről árulkodik: ízkavalkád a fine dining felé vezető úton.

6 fotó megtekintése

További képekért kattints a galériára!

Kevés olyan éttermet ismerek, ahol külön teadélutánt tartanak 15:00 és 18:00 óra között, így alig vártuk a hívogató süteménytálat és Kína nemzeti teáját, a Dragon’s Well Tea-t. Az emeletes tálca pont úgy nézett ki, ahogy azt Tiffanynál is elképzeltük, voltak rajta sós falatok, sajtos ínyencségek és felfelé haladva hasonló desszertek – a macarontól kezdve az eredeti zserbón át. A kedvencünk mégis az epres pohárkrém volt. A tea felszolgálását egy mini, úgynevezett teaceremónia kísérte, ami alatt felébresztették a tea szellemét, ezzel segítve a teafű esszenciájának intenzív kicsapódását. Amellett, hogy abszolút látványos folyamat volt, a tea aromáján és ízén szintén érződött a gondos „bánásmód”. A fotókon egyébként egyáltalán nem használtam filtert, az ég éppen ilyen lila volt aznap, mint a képeken.

4 fotó megtekintése

További képekért kattints a galériára!

Mikor: a 15:00-18:00-ig tartó teadélutánt mindenki figyelmébe szeretettel ajánljuk, aki szeretné megtapasztalni az angol tradíciót elegáns, franciás környezetben, kínai teát szürcsölve. Egyébként a nap minden szakában találunk náluk finomságokat, melyekről itt írnak bővebben.

Kiknek ajánljuk: ha létezik olyan, hogy laza luxus, akkor mindenképpen így definiálnám az Émile-t. A stílusos tálalás és a magyar konyha újragondolt ízei éppen ezt próbálják elérni, elegánsan, mégis fesztelenül. Akinek mindez felkeltette az érdeklődését, ne várjon vele sokáig.

4 fotó megtekintése

Árfekvés: a teadélután 3950 Ft/fő, amely magába foglalja az itt felsorolt édes és sós falatokat, egy pohár pezsgőt vagy a teaceremóniát. Az főételeken kívül a süteményválasztékot és szezonális ajánlatokat is érdemes kipróbálni, ezekről itt található bővebb információ.

Marie Claire plusz: a zeneválasztás. Ütős a zenei ízlésük is, és ez a hangulaton is érződik.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófia