Éveken át tartó próbálkozás után bizton állíthatom, a szilveszteri bulikra csak sós süteményekkel érdemes készülni. Az örök klasszikus pogácsák mellett az egyik legjobb választás az olasz grissini: nagyon hamar elkészül, és előző nap is megsüthetjük, az alábbi recept garantáltan friss és finom marad.
Jó készülődést, és emlékezetes szilvesztert mindenkinek!
Szilveszteri kakukkfüves grissini
(kb. 60 darabhoz)
- 300 gramm liszt
- 200 gramm vaj
- 1,5 dl tejföl
- 1 kávéskanál só
- 2 evőkanál felaprított friss kakukkfű (használhatunk szárított fűszert is)
- 1 tojás
A grissini összes hozzávalóját egy nagy tálba szórjuk, majd kézzel összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük és gy éjszakára állni hagyjuk.
Másnap előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tésztát félbe vágjuk, majd az első felet 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk. Pizzavágóval fél centi vastag csíkokra vágjuk, majd azokból mintegy 20 cm hosszú pálcikákat sodrunk. A grissiniket sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük, majd nagyjából 7 perc alatt megsütjük (érdemes figyelni, könnyen megéghet).