Isteni tejszínes farfalle spenóttal és füstölt lazaccal

2017. december 14.
Ajándékvásárlás, dekorálás, karácsonyi összejövetelek és adventi vásár – a Karácsony előtti hajrá perceiben főzzétek meg bloggerünk, Füge Kata ünnepi hangulatú, de villámgyorsan összeállítható lazacos tésztavacsoráját.

A decemberi időszak a befelé fordulás, lelassulás és az ünnepi várakozás ideje… volt valaha. Mára egymást érik a céges és baráti karácsonyi összejövetelek, a végeláthatatlan ajándékvásárlás, az ünnepi menü és a dekorációk megtervezése és beszerzése. Persze ennek is megvan a maga hangulata, de valószínűleg nem véletlen, hogy karácsonykor sokan legszívesebben feltett lábbal pihenünk a családunk körében. De a nagy decemberi rohanásba is becsempészhetünk néhány különleges hangulatú fogást: a füstölt lazac rendkívül praktikus, nálunk amúgy is kifejezetten karácsonyi alapanyag. Az alábbi tésztaétel pedig 15 perc alatt elkészül, így bőven jut idő ajándékcsomagolásra is.

Tejszínes farfalle spenóttal és füstölt lazaccal

  • 20 dkg farfalle
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • 5 dkg friss bébispenót
  • 10 dkg füstölt lazac (szeletelt, tálcás kiszerelésben kapható szupermarketekben)
  • negyed citrom

A tésztát nagy lábasban, lobogva forró vízben al dentére főzzük (a csomagoláson jelzettnél 1-2 perccel kevesebb idő alatt). Mielőtt leszűrnénk, a tészta főzővizéből félreteszünk fél bögrényit.

A fokhagymát finomra aprítjuk. Egy kisebb lábasban közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat, majd rádobjuk a fokhagymát. Megvárjuk, amíg illatozni kezd (ehhez nagyjából 1 perc kell), majd hozzáöntjük a tejszínt. Hozzáadunk nagyjából 1-2 dl tészta-főzővizet, sózzuk, borsozzuk, majd néhány perc alatt összeforraljuk. Amikor kész, belefacsarjuk negyed citrom levét, majd átkeverjük és hozzáforgatjuk a kifőtt tésztát.

Tálaláskor tejszínes tésztára pakolunk egy marék friss bébispenótot, arra pedig ráfektetünk néhány szelet füstölt lazacot. Egy szelet citrommal és snidlinggel a tetején tálaljuk.

Futureater