Ízorgia egy csodaszép krémben: zöldborsós-fetás mártogató

2018. március 08.

A botmixer nem csak a krémlevesek – és persze a bébiételek – készítése során tesz jó szolgálatot: isteni krémeket is kreálhatunk vele, amik talán a legjobb vendégváró ételek közé tartoznak. Többféle ízvilágot megcélozhatunk, viszonylag könnyen tudunk nagy mennyiséget előállítani, és nem utolsó sorban a gyönyörű színekkel nagyszerűen feldobják a buli kínálatát.

Az alábbi zöldborsós változat óriási kedvenc, többféle közönség körében is sikert aratott már. Fagyasztott zöldborsóból is nagyon finom lesz, de persze a tavasz közeledtével zsenge borsót is használhatunk hozzá. Kínálhatjuk grissinivel, tortilla chips-szel, de nagyszerű sült zöldségek vagy húsok kísérőjeként is.

Zöldborsós-feta sajtos mártogató

(6 főre)

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2+2 ek olívaolaj
  • 220 gramm zöldborsó
  • 100 gramm fetasajt
  • 2 púpos evőkanál tejföl
  • 1 csipet só
  • frissen őrölt bors

A fokhagymát apróra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőbe tesszük. Ráöntjünk 2 evőkanál olívaolajat.

A serpenyőt közepes lángra tesszük, és 1-2 percig kevergetjük benne a fokhagymát, amíg illatozni kezd.

Hozzáadjuk a zöldborsó-szemeket. Sózzuk, átkeverjük, majd lefedve puhára pároljuk, nagyjából 10 perc alatt.

Amikor a borsó megpuhult, átöntjük egy nagyobb tálba. Hozzámorzsoljuk a fetát, belekanalazzuk a tejfölt, hozzáöntjük a maradék 2 evőkanál olívaolajat, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.

Botmixerrel majdnem homogénre keverjük.

 

Futureater