Vegán chocholate chip cookies

2018. március 17.
Nagy Zita, a Zizi kalandjai bloggere ezen a szombaton is egy szuper finom és ráadásul egészséges receptet hoz nektek. Nem is kell hozzá más, mint egy kis csokoládé. Van még kérdés?

Nagy Zita, azaz a Zizi kalandjai gasztrobloggere  erre a hétvégére is egy egészséges, de mégis istenien édes finomságot hozott nektek. A múlt héten banánkenyeret sütöttünk, most jöhet a csokichips!

Vegán chocholate chip cookies

Hozzávalók:

– 120 g teljes kiörlésű tönkölyliszt
– 135 g tönköly fehérliszt
– 110 g nádcukor
– 120 g kókuszzsír, puha állagban
– 80 g étcsoki-bogyó/csokicsepp
– 1 db érett banán, meghámozva, villával pépesre törve
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– 1/2 teáskanál só
– 2 evőkanál mandula/rizs/zab/szójatej
– 1 vaníliarúd kikapart magjai

Elkészítése:

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat: lisztek, szódabikarbóna, só. Egy másik tálban keverjük ki a nádcukrot a puha kókuszzsírral (én most ezt a változatot használtam). Ha már “habos” a kókuszzsír, adjuk hozzá a banánpépet, a vaníliát és a növényi tejet. Jól keverjük el, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz. Adjuk hozzá a csokoládét és keverjük át a tésztát (puha, enyhén ragacsos, de jól formázható tésztát kell kapnunk).

Melegítsük elő a sütőt 180C fokra és béleljünk ki egy nagy tepsit sütőpapírral.

Fagyis- vagy evőkanállal adagoljunk gombócokat a sütőpapírra és egy kicsit lapítsuk le a tetejüket. 15-20 percig süssük, amíg aranybarnák lesznek.

Ebből a mennyiségből kb. 25 db lesz.