A tavaszi megújulás modern gasztronómiai szimbóluma egyértelműen a medvehagyma. Már kapható a piacokon és a zöldségeseknél, és ha valaki még nem próbálta, mindenképp érdemes megkóstolni. Klasszikusan tojásos nokedli mellé jár ecetes öntettel, de isteni pesto készíthető belőle, és szinte minden ételben működik, amibe amúgy spenótot tennénk.
A húsvéti, hosszú hétvége ráérős reggelijeinek középpontja lesz az alábbi tojáskrém, amiben szintén isteni finom az apróra vágott medvehagyma. Kellemes húsvétot és energikus tavaszt mindenkinek!
Húsvéti medvehagymás tojáskrém
(2 főre)
- 6 tojás
- 5 ek tejföl
- 2 tk mustár
- 2 tk majonéz
- 1 csokor medvehagyma, felaprítva
- ¼ lilahagyma
- Só, frissen őrölt bors
A tojásokat egy kisebb lábasba tesszük, és felöntjük hideg vízzel. Nagy lángra tesszük, majd amikor forrni kezd, alacsonyra vesszük a lángot, és 7 perc alatt éppen keményre főzzük a tojásokat. Amikor lejárt az idő, áttesszük őket hideg vízbe, hogy megállítsuk a hőkezelést.
A tojásokat megpucoljuk, majd egy közepes tálba tesszük. Villával összenyomkodjuk, majd hozzákeverjük az összes többi hozzávalót. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd friss zöldségekkel és pirított kenyérrel tálaljuk.