Kedvenc helyünk a héten: Chess Bisztró

2018. május 09. |

Aki sűrűn megfordul a hetedik kerületben, biztosan észrevette már a Dob utca 63. alatti stílusos udvart, amelyre az útról alig látunk be, de sejthetjük, valami exkluzív helyről lehet szó. Amikor meghívást kaptam a Chess Bisztróba, megérkezve a teraszra végre megfejtettem, hogy ez a hangulatosan megvilágított belső udvar az étteremhez tartozó szökőkutas kerthelyiség. Itt foglaltuk el asztalunkat és csodáltuk a szálloda letisztult, minimalista, mégis elegáns épületét, melynek földszintjén bárki számára kinyílik a Chess stílusos automata ajtaja.

A Queens hotel karakteréből adott volt a névválasztás, a sakktábla jellegzetes felosztása a fekete-fehér mintás márvány padlón is visszaköszön. A monokróm összképet imádnivaló narancssárga és pasztel huzatos, kényelmes fotelek teszik élénkebbé, melyre a zöld növényekkel tették fel a pontot. Ez a fajta stílusos enteriőr vonzotta még a tekintetemet minden alkalommal, amikor hazafelé a Dob utcában elsétáltam a Chess előtt, és amikor még nem sejtettem, hogy az a titokzatos terasz is hozzá tartozik.

Az első enyhe „nyári” estét ünnepelve a lehengerlő belső tér felett most mégis a kerthelyiség nyert, ahová kiszűrődött a halk jazz a szökőkút csobogásának aláfestéseként. Elegáns, mégsem feszengő az atmoszférája, ezt pedig a velem egyidős felszolgáló és bartender fiú tette még közvetlenebbé, aki örömmel ajánlotta a saját maga által megálmodott koktéljait aperitifnek. Nem örül viszont, ha valaki mojitót rendel, hiszen nála minden specialitás egy új recept, amit hol a strand után vágyakozó kolléganője, hol egy mosolygós hostesslány inspirált. Az Envy és Lady’s obsession névre hallgató specialitásait nem hagyhattuk ki, mindkettő frissítő felütést kölcsönzött a kellemes nyáridéző vacsoránknak.

A Chess fine-dining bisztró jellege éppen azoknak lesz nagy kedvence, akik a fine-dining vacsorákat az adagok mennyisége miatt nem tudták megszeretni, habár közel áll hozzájuk az ételművészet koncepciója. A séf ajánlatára egy háromfogásos menüt kóstoltunk végig, manouri sajtos salátával, sáfrányos-kókusztejes ördöghallal és az úgynevezett chess moussal az élen. Különleges ízkombinációkban itt sem volt hiány, a kajakóma helyett azonban jól esett Ádám, a bartender utolsó meglepetéskoktélja, melyet azért is teszteltünk, hogy felkerüljön-e az étlapra. Reméljük, felkerült!

További képekért kattints a galériára!

Kiknek ajánljuk: a tulajdonos szerint a kultúra kedvelőinek, akik a mai napig megadják a módját a vacsorának és szívesen kóstolnak hazai specialitásokat újragondolva. Foglalásért kattints ide!

Mikor: Minden nap 12:00-22:30 óráig, de különösen szerdán, pénteken és szombaton 19:30-22:30 között jazz aláfestéssel vacsorázhatunk, elejtve a „Sakk-matt” jelszót pedig egy különleges menüsort is kipróbálhatunk!

Árfekvés: az általunk kipróbált fogások áraiért kattints a galériára!

Marie Claire plusz: azok az élénk narancssárga fotelek!

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz balaton

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve csirke

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve