Tavaszi power penne cukkinivel és pesztóval

2018. május 24.
Egészséges, de mégis laktató és villámgyorsan elkészíthető ebédre vágysz? Készítsd el bloggerünk, Füge Kata zöldben pompázó pesztós tésztaételét!

A tavaszi-nyári szezon hosszú hétvégéi és utazásai során nem mindig könnyű kontrollálni az étrendünket, így könnyen előfordulhat, hogy néhány nap után azt vesszük észre, valami kifejezetten egészséges ebédre vagy vacsorára vágyunk. A tóparti lángosok, pizzák és hamburgerek után jöhet egy nagy tál friss saláta, vagy az alábbi, dominánsan zöld tésztaétel, aminek az elkészítésével tényleg 20 perc alatt megvagyunk. A recept könnyedén átalakítható tésztasalátává is, ekkor még több zöldséggel turbózhatjuk az ételt, aztán behűtve vihetjük kerti partira, vagy ebédre az irodába is.

Power penne pesto-val
(2 főre)

  • 1 közepes cukkini
  • 20 dkg durum penne tészta
  • 3 ek bazsalikomos pesto
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 érett avokádó
  • 2 marék zöldborsószár
  • 1 marék firss petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors

  1. A pennét a csomagoláson jelzett idő alatt kifőzzük forró, sós vízben. Amikor elkészült, leszűrjük.
  2. A cukkinit fél cm-es karikákra szeleteljük.
  3. Egy wokot vagy nagyobb serpenyőt nagy lángon felforrósítunk. Beleöntünk 2 evőkanál olívaolajat, majd aranybarnára pirítjuk benne a cukkinit (a serpenyő méretétől függően valószínűleg két részletben érdemes sütni).
  4. Az avokádót félbe vágjuk, a magot kiszedjük. A gyümölcs húsát kanállal kiemeljük a héjból, majd 1 cm-es szeletekre vágjuk.
  5. A kifőtt tésztát összekeverjük a pesztóval, majd hozzáadjuk a cukkinit és a finomra aprított petrezselymet.
  6. Tálaláskor a tészta köré helyezzük az avokádó-szeleteket és a zöldborsószárat, majd az ételt sózzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal, és megöntözzük néhány csepp olívaolajjal.

Futureater