Kedvenc helyünk a héten: Boutiq’ Bar

2018. június 06.
Stílusos és egyedi, elegáns és trendi – valamiért a Marie Claire kedvence. Különleges helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Nagyot mosolyogtam, amikor a látogatásunk előtt felmentem a Boutiq’ Bar honlapjára és a moziműsor inspirálta koktéllapra kattintottam. Az ötletes koncepció viszont akkor nyert csak igazán értelmet, amikor három barátommal megérkeztem a hangulatos, füstölt tölgyfa illatú és nyüzsgő koktélbárba. A bartendereknek minden este egyfajta mozizásnak számít, amikor figyelemmel kísérik, hogyan lesz egyre jobb kedve például egy leánybúcsúzó csapatnak, vagy hogyan szabadulnak fel a gátlások három koktél után.

Nagy Zoli 2008 szeptemberében nyitotta a helyet, ahol a kezdetektől szempont volt a magas minőségű italok beszerzése, egy jófej és tehetséges bartenderekből álló csapat létrehozása és a vendégek állandó jókedvének biztosítása, ez pedig kétségtelenül sikerült neki, hiszen a Drinks International a világ 50 legjobb koktélbárjai közé választotta a Boutiq’Bart.  

Lokáció szempontjából nem is lehetne jobb helyen, mint a Paulay Ede utca Deák térhez közeli végében. Éppen annyira központi, amennyire kell, mégsem a bulinegyed kellős közepe, így nyugiban koktélozhatunk anélkül, hogy  tízpercenként tizenöt fős, shootokra szomjas legénybúcsúsok törték ránk az ajtót.

A félhomályos pub csütörtök este is éppúgy pezsgett, ahogy a hétvégi napokon ez elképzelhető. A különleges italmixek kreatív „tálalással” érkeztek, a kedvenc rosegold ananászban felszolgált Pineapple Craze mellett a konzervdobozos Budapest barbecue gines csodája volt a társaság kedvence.

Kérhetünk keserűt, édeset, gyümölcsöset, erőset, de egészen különleges fúziókat is, ráadásul, ha elmeséljük a kedvenc hozzávalóinkat, személyre szabott itallal lepnek meg minket. A bartenderek amellett, hogy a többségük még bőven nem töltötte be a harmicat, már számos versenyen értek el kiváló helyezést, tudásukat pedig a Boutiq’Barban kamatoztatják, mindannyiunk örömére.

6 fotó megtekintése

Galériánkért kattints a képre!

Marie Claire plusz: a Boutiq’Baros popcornok a mozizás jegyében ötletes kísérők a gourmet koktélok mellé.

Kiknek ajánljuk: akik nem riadnak vissza egy füstölgő Space Zombie-tól, vagy szívesen kóstolnak korábban elképzelhetetlennek tűnő íz- és italkombinációkat együtt. Vagy csak azoknak, akik minőségi alapozást áldoznának a péntek estéjüknek.

Mikor: hétfő és vasárnap kivételével csütörtökig 18:00-tól hajnali 1-ig, pénteken és szombaton hajnali 2-ig koktélozhatunk a Paulay 5. alatt.