Málnás házi jégkrém villámgyorsan

2018. július 14.
Ha már málnaszezon, akkor ne hagyjuk ki az otthon és gyorsan elkészíthető házi málnás jégkrémet. Nemes Nóra, az ízHUSZÁR online gasztromagazin bloggere a Nosalty-ról hozta el nektek a receptet, és garantálja, hogy a nettó munkaidő van vagy 25 perc, nem kell hozzá se fagyigép, se műanyag pálcikás fagyiforma.

Gyerekkoromban lehetett kapni fagyiport – alap csoki, vanília, és gyanítom, eper ízben. Úgy működött, mint a főzés nélküli pudingpor, csak tejjel kellett elkeverni, aztán műanyag poharakba tölteni, és betenni a fagyóba. Imádtam, igazán nem tudom megmondani miért, mert arra tisztán emlékszem, hogy homokíze volt.

Azóta is kísérleteztem párszor házi fagyigyártással, kicsit komolyabb receptek alapján, mint a poros változat – két kedvencem az olívaolaj és a tejfölfagyi lett. Fagyigépem sosem volt, mindig úgy gondoltam, hogy azt  amennyeien krémes olasz fagyis élményt úgysem tudom otthon reprodukálni, és akkor meg mindek legyen otthon még egy porfogó konyhai gép, amit egy nyáron jó ha kétszer használok. Úgyhogy, ha rámjön a házi fagyi gyártás roham, akkor vagy olyan receptekkel próbálkozom, ami elég zsíros ahhoz, egy szimpla műanyag dobozban is krémesre, ne sorbetesen darásra fagyjon, vagy olyannal, amit nem akartam utána fagyiskanállal gombócba rendezni.

Ez a nagyon gyors málnás, hamis semifreddo tökéletes példa arra, hogyan tudtok akár az esti vendégségre is mutatós, egyszerű jeges finomságot készíteni. Nem az eredeti semifeddo az alapja, mert abba habcsók is kerül, de a formája meg az eleganciája és az egyszerűsége miatt én most így neveztem el. Az eredeti receptben creme fraiche-al készült, de nekem csak olyat sikerült találnom, aminek másfél decijét 1700 forintért adták – köszi, de ez az az este, hogy a tejföl is megteszi.

Hűtőben elvan pár hétig, legalábbis elvileg, gyakorlatban még nem próbáltam ki. A hozzá készült, üdítően friss málna coulist pedig szintén eltarthatjuk pár napig a hűtőben!

A málnás semifreddo receptjéért kattints a Nosalyt ízHUSZÁR magazinjára!