Kedvenc helyünk a héten: Beefbar

2018. július 18.
Stílusos és egyedi, elegáns és trendi – valamiért a Marie Claire kedvence. Különleges helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

A világszerte eddig hét városban működő Beefbar fő koncepciója az, hogy nem nyithat akárhol. A város szívében, az exkluzív környezet vagy éppen a rendkívüli panoráma a kritérium, hogy a különleges menüket méltó és igazán elegáns környezetben tudják elfogyasztani a vendégek. A Michelin-csillagos Hong-Kong-i és Monte Carlo-i étterem után, Budapesten is adott volt a tökéletes helyszín a márciusban nyitó Clar Hotel aljában, ahol hatalmas üvegablakokon keresztül csodálhatjuk a Lánchíd oroszlánjait és nyüzsgő alagút forgalmát.

A Marie Claire-nél mi is azonnal felfigyeltünk a hotel stílusos éttermére, egyik lapszámunk riportanyagához itt fotóztunk, majd interjút készítettünk Hlatky-Schlichter Huberttel, aki a generációjában alighanem az egyik legsikeresebb vállalkozó. A Babel és a Kiosk után elhozta Budapestre a Beefbart, pár hete pedig megnyitotta a hotel tetőteraszán a 360 fokos panorámával büszkélkedő Leo rooftop bárt is.

Ezúttal a Beefbar sikerét igyekeztük megfejteni, így eljöttünk egy ebédre, hogy kipróbáljuk a méltán híres „sexy beef”-et és az árértékarányban leginkább kedvező ebédmenüt.

Az étlapon a nemzetközi konyha fúziói találkoznak a hazai specialitásokkal, így az À la carte-ról sem maradhatott le például a gulyásleves vagy a sztrapacska, de jelen van az igazi különlegességnek számító japán Kobe marhahús (fekete wagyu marha) is. Kóstoltunk kacsamájat, pho levest és polipot, Hubert ajánlására pedig kipróbáltuk a baby beef-et is, ami után azonnal megértettük az ő marhahús iránti szerelmét és a marhahús körül forgó hatalmas hype-ot.

Mindezt a város egyik legszebb pontján elfogyasztani pedig felért Tiffany reggelijével, legalábbis az életérzéssel biztosan, amit Audrey Hepburn is erőfeszítések nélkül képviselt.

6 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Kiknek ajánljuk: azoknak a beef rajongóknak, akik nem sajnálják a pénzt az igazán minőségi és extra fogásokra, vagy csak egy igazán különleges helyszínt választanának az üzleti ebédhez.

Mikor: a hotel éttermeként reggelitől a vacsoráig jobbnál jobb menükkel várnak minket, mégis elsőre talán egy ebéddel kaphatunk kóstolót az igazi Beefbar koncepcióból, vacsorára pedig a kivilágított Budapestért is érdemes itt romantikázni.

Árfekvés: a háromfogásos business ebédmenü 5500 Ft-ért kérhető, a teljes étlapot pedig itt találod. 

Marie Claire plusz: az Emil Humbert csapata által tervezett mesés art decós enteriőr, amely a márvánnyal, arannyal és a kék bársonyfotelekkel igazi kozmopolita hangulatot kölcsönöz az egyébként is elegáns környezetnek.  

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi