Kedvenc helyünk a héten: Toprum

2018. július 25.
Kevés dologra vágyik jobban az ember lánya egy hosszú, rohanós nap után, mint egy finom koktélra a barátnőivel. Szerencsénkre már nem csak a New York-iak kiváltsága mindezt naplementében a város felett csinálni, Budapesten is egyre több rooftop bár nyílt, ahol élvezhetjük a panorámát egy finom bor vagy egy könnyű vacsora mellett. E heti kedvenc helyünk éppen ilyen, nagyon jó bisztrókonyhával és különleges koktélokkal az Egyetem tér háztetői között. Bemutatjuk a Toprumot.

A színes égőivel romkocsmákat idéző Tiptop Bár helyére egy elegáns, stílusos enteriőrelemekkel berendezett bár került, amely az épületben otthont kapó Hotel Rum éttermeként is működik.  Hétvégente villásreggelizni, hétfőtől vasárnapig pedig ebédmenüzni és a’la carte vacsorázni is feljöhetünk a különleges atmoszféráért. Mi az utóbbit választottuk a valódi naplementés, rooftopos életérzés átéléséért, a kedves személyzetnek köszönhetően a vacsora azonban pillanatok alatt koktélkóstolóvá eszkalálódott.

Az ötödik kerület kissé óvárosi hangulata már a Királyi Pál utcában is magával ragadja a romantikusabb típusokat, a hotel legfelső emeletére érve viszont a lélegzetünk is eláll, a kilátástól csupán a hatalmas üvegablakok választanak el. Szép időben a tetőt felhúzzák, ám a legjobb, hogy a számtalan rooftop bárral ellentétben nem kell programot változtatnunk, ha ide szeretnénk jönni. Érkezésünkkor éppen elállt az eső, a napsugarak úgy szűrődtek be a hatalmas ablakokon, mintha ezt is a vacsoránkhoz rendeltük volna.

Az étlap nincs túlbonyolítva, mégis találunk rajta könnyű garnélás rizottót – amit én is kóstoltam – de kacsát és rib-eye-t is. A kísérőkkel azonban ajánlott a felszolgálókra bízni magunkat, szinte minden fogáshoz kapunk valami igazán finom koktélt vagy bort, ha szabad kezet adunk nekik.

7 fotó megtekintése

Ha kíváncsi vagy, miket kóstoltunk végig, kattints a galériára!

A desszertünkhöz tartozó Love story-t szürcsölve az egyetem mögé bukó vörös napot fotózva azon kapjuk magunkat, hogy már lassan három órája csak vacsorázunk és beszélgetünk. Aki egyszer eljön ide, az viszont pontosan meg fogja érteni, hogy egy ilyen helyen miként repül az idő.

Kiknek ajánljuk: a helyiek szerint mindenkinek, aki pár órára ki akar szakadni a hétköznapokból és szó szerint felemelkedni egy egészen másik dimenzióba.

Mikor: hétvégente bruncholni, augusztustól pedig már hétfőtől vasárnapig is érkezhetünk ebédelni és vacsorázni is. Mindegyiknek megvan a maga varázsa.

Árfekvés: a főételek 2780 Ft-tól indulnak, a garnélás rizottó például 3680 Ft-ért, a rosé kacsamell 5880 Ft-ért kérhető. A teljes étlapért kattints ide.

Marie Claire plusz: a panoráma, és a közvetlen fogadtatás.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi