Tematikus brunchok a Fügekertben

2018. július 31.
Van egy olyan romantikus terasz Zánkán, ami mellett nem lehetett álmodozás nélkül elmenni az utóbbi években. Ez a terasz igazi lusta reggelikre és hosszú ebédekre teremtődött, vagy reggelikre, amik ebédekbe folynak át. Tematikus brunchok indulnak a zánkai Fügekertben.

Kevés lelkesebb tulajdonos van a Balaton-mentén, mint a zánkai Fügekert-Bed & Wine tulajdonos-házigazdája, a filmes és zenés berkekből érkező Havas Miklós – ő egyébként az egyik producere Fabricius Gábor Szex, Drót, Rock ‘n Roll című filmtervének, melyet a Karlovy Vary filmfesztiválon idén a „Legjobb vízió díjával” tüntettek ki. Hozzá csatlakozott idén Pallag Dávid, a Michelin csillagos Tanti ex sous chefje. Ők ketten bármilyen reggelit és brunchot elvisznek, úgy, hogy közben minden időtlen, hangulatos, és az ember nem akar tovább indulni. A hosszú reggelikből születtek a hosszú brunchok. Az étlap táblás ajánlat, déltől a termelői finomságokat grillen készült ételek váltják fel, és az ikonikus lecsó, aminek itt, ahogy lehet, kihúzzák a szezonját.

A Fügekertben még két tematikus brunch vár ránk a nyáron:
FÜGEKERT BRUNCHOK II. – Provence-i brunch – augusztus 11-12.
FÜGEKERT BRUNCHOK III. – Jeruzsálemi brunch – augusztus 25-26.

A provence-i brunchra Káli Kövek Frizzantéval, bruschettával, grillezett balzsamos füge brezaolaával, levendulás házi kenyérrel, szardellás fehér kőrözöttel készülnek többek között, a jeruzsálemi brunchon lesz bárányburger, hummusz, báránykolbász muhammarával, polával, shaksuka  kovászolt kenyérrel.

Hol: Fügekert