Pisztáciás-fetás mártogató percek alatt

2018. augusztus 23. |

Különleges ízkombinációt szeretnél kevés munkával, és viszonylag könnyen elérhető hozzávalókból? Készíts fetás-pisztáciás mártogatót bloggerünk, Futureater útmutatása alapján, ami nem utolsó sorban tökéletes szendvicskrém is a sulikezdéshez.

Új ízkombinációk felfedezése nem mindig egyszerű feladat, de a mártogatósok tökéletes terepet biztosítanak erre. Az alább ajánlott pisztáciás-fetás változat fantasztikusan finom, és egy robotgéppel vagy botmixerrel gyakorlatilag percek alatt  elkészíthető. Jól jöhet az iskolakezdés időszakában is, a szendvicsbe rejtett felvillanyozó ízek megadhatják a szeptember táján aranyat érő napi motivációt.

Fetás-pisztáciás mártogató

  • 5 dkg sótlan pisztácia (megpucolt mennyiség)
  • 2 ek olívaolaj
  • 10 dkg fetasajt
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • Negyed citrom héja
  • 4-5 púpos evőkanál görög joghurt

  1. A pisztáciát az olívaolajjal késes betétű robotgépben 1 perc alatt összeaprítjuk.
  2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót – a fokhagymát finomra reszelve tesszük a robotgépbe.
  3. 1 perc alatt összekeverjük az mártogatót. Ha szükséges, sózzuk és borsozzuk (ne feledjük, a feta már önmagában elég sós).

Futureater

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz balaton

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve csirke

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve