A karácsonyi menü elengedhetetlen része a halas fogás, és ezzel nagy szerencsénk van, hiszen sok halétel nagyon könnyen és rövid idő alatt elkészíthető. Ilyen az alábbi recept is, ami nagyjából negyedóra alatt megvan, a felhasznált fűszerektől, különösen az őrölt rózsasziromtól pedig fantasztikusan egyedi ízeket ad, így tökéletes választás lehet szentestére, vagy bármilyen ünnepi alkalomra.
Tengeri halfilé rózsás pácban
2 főre
- 2 szelet halfilé (használhatunk lazacot vagy bármilyen bőr nélküli, tengeri halfilét)
- 1 tk őrölt koriander
- ½ tk őrölt fahéj
- 2 tk szárított rózsaszirom
- 1 narancs reszelt héja
- 4 ek olívaolaj
- só és frissen őrölt bors
- a tálaláshoz citromszeletek
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A halat folyó víz alatt megmossuk majd szárazra töröljük.
- A a rózsaszirmot egy mozsárban összetörjük, majd hozzákeverjük a többi fűszert és az olívaolajat.
- Ezzel a páccal bekenjük a halszeletek mindkét oldalát, majd ízlés szerint sózzuk.
- Egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a halakat, majd 12 perc alatt készre sütjük.
- Kevés szárított rózsaszirommal megszórva, citromkarikával, salátával, édesburgonyával vagy rizzsel tálaljuk.