Karácsonyi sült hal rózsás pácban

2018. december 13.
Karácsonykor szinte kötelező halat enni – dobd fel a repertoárt egy nem mindennapi kombinációval, és készíts ünnepi halfilét pillanatok alatt bloggerünk, Futureater receptje alapján.

A karácsonyi menü elengedhetetlen része a halas fogás, és ezzel nagy szerencsénk van, hiszen sok halétel nagyon könnyen és rövid idő alatt elkészíthető. Ilyen az alábbi recept is, ami nagyjából negyedóra alatt megvan, a felhasznált fűszerektől, különösen az őrölt rózsasziromtól pedig fantasztikusan egyedi ízeket ad, így tökéletes választás lehet szentestére, vagy bármilyen ünnepi alkalomra.

Tengeri halfilé rózsás pácban
2 főre

  • 2 szelet halfilé (használhatunk lazacot vagy bármilyen bőr nélküli, tengeri halfilét)
  • 1 tk őrölt koriander
  • ½ tk őrölt fahéj
  • 2 tk szárított rózsaszirom
  • 1 narancs reszelt héja
  • 4 ek olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors
  • a tálaláshoz citromszeletek

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A halat folyó víz alatt megmossuk majd szárazra töröljük.
  3. A a rózsaszirmot egy mozsárban összetörjük, majd hozzákeverjük a többi fűszert és az olívaolajat.
  4. Ezzel a páccal bekenjük a halszeletek mindkét oldalát, majd ízlés szerint sózzuk.
  5. Egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a halakat, majd 12 perc alatt készre sütjük.
  6. Kevés szárított rózsaszirommal megszórva, citromkarikával, salátával, édesburgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

További ünnepi receptjeink között többek közt találtok klasszikus kacsalevest és mennyei kacsamellet spenótos rizottóval.

Futureater