Arancini, olasz finomság vegán verzióban

2019. február 07.
Az olaszok egyik kedvenc street foodja vegán átértelmezésben tér vissza: próbáljátok ki ezt a különleges arancinit.

Az olaszok eredetileg a megmaradt rizotto rizsből készítették az arancinit, vagyis a nyúlós sajttal töltött „rántott” rizsgolyókat. Szerintünk megéri külön kifőzni egy kis rizst hozzá, ugyanis ez a mediterrán street food különleges, ropogós és nagyon laktató partifalatka lehet. Ha pedig a mozarellát vegán verzióval helyettesítjük, a szigorú növényi étrenden élők is bátran fogyaszthatják.

Hozzávalók:

  • 1 csésze finomliszt
  • 2 és fél csésze megfőzött rizotto rizs
  • 1/3 csésze fagyasztott zöldborsó
  • friss paradicsomszósz a tálaláshoz
  • 1 és fél csésze panko morzsa
  • 15 dkg növényi mozarella kis kockákra vágva

Elkészítés:

  1. A panko morzsát, a lisztet és 1/2 csésze vizet helyezzünk el 3 külön tányérba.
  2. Kábé 1/4 csészényi kihűlt rizottóból vizes kézzel formázzunk kis golyókat, a közepükbe pedig nyomjunk egy kis kocka mozarellát és néhány szem borsót.
  3. A golyókat forgassuk meg lisztben, majd vízben végül pedig a morzsában, majd még egyszer lisztben, végül pedig rázzuk le a felesleget. A labdákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe és legalább 30 percig hagyjuk pihenni!
  4. A sütőt melegítsük elő 120 fokra, majd a labdákat süssük ki növényi olajban, míg aranybarnák lesznek (kábé 4 perc alatt).