Kedvenc vidéki éttermeink egy helyen

2019. február 10. |

Február végére pont elég a télből. Az évszak távozását a szigetmonostori Rosinante Fogadó egy tavaszváró eseménnyel sürgeti meg, ezúttal hat stílusos vidéki étterem menüsorozatával.

Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 17 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.

Ezúttal az alábbi vidéki éttermek séfjei készülnek az eseményre:

  • Kistücsök Étterem (Balatonszemes) – Jahni László séf
  • Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj) – Simon János séf
  • Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma) – Gyurik Gábor séf
  • Macok Bisztró és Borbár (Eger) – Macsinka János séf
  • Almalomb-Kulináris Kitérő és Találkozóhely (Hosszúhetény) Illés Roland séf
  • Rosinante Étterem és Fogadó (Szigetmonostor) – Jónás Gábor séf

A hat étterem séfjei kóstolómenükkel készülnek, melyeket 1000-2500 Ft/adag áron lehet megvásárolni. A rendezvény a Rosinante Fogadó belső helyiségeiben zajlik, de a program idejére a kertben fűtött sátor is lesz.

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A vendégeket a Rosinante Fogadó három turnusban fogadja. A szervezők azt kérik, hogy csak azok regisztráljanak, akik biztosan el tudnak jönni február 23-án, mert a ház befogadóképessége limitált. Jelentkezni 2019 január 23-tól lehet a férőhelyek erejéig lehet az alábbi linken.

12.00 Első turnus

14.00 Második turnus

16.00 Harmadik turnus

KIEGÉSZÍTŐ PROGRAMOK

Az eseményen lesz mini piac, ahol a vendégek megkóstolhatják a szigetmonostori helyi termékeket, a szervezők gyerekbarát szállodaként pedig programokkal készülnek a legkisebbeknek.

Fotó: Szinbád, az Utazó

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz balaton

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve csirke

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve