Kedvenc helyünk a héten: Dorado

2019. március 20.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Éppen egy éve nyílt meg a hetedik kerület – és persze a Marie Claire egyik – újabb kedvenc helye, legalábbis a minőségi kávézás szerelmeseinek biztosan. Speciality kávézókból sosem elég, minél több van belőlük a városban, annál biztosabban kerülhetjük el, hogy méltatlan kávét vigyünk be a szervezetünkbe. Persze ez túlzásnak tűnhet, épp ezért kell mindenkinek saját ízlelőbimbóival megtapasztalnia, hogy a Doradó caféban minden egyes elkészített kávénak lelke van.

Görföl Emese és Mario Jimenez közel tíz éve találkoztak Budapesten még egyetemista korukban. Egyikük később mutinacionális vállalatnál dolgozott míg a másikuk projektmenedzser volt egy design ügynökségnél. Az azt követő külföldön töltött éveik és utazásaik során kaptak ihletet a saját kávézó gondolatához Európába visszatérve. Hosszú tervezés után pedig 2018 januárjában nagy örömünkre Budapesten nyitották meg első közös projektjükként a Dorado cafét, amely azóta is második otthonuk és alkotóhelyük.

A kávékészítés nem csak a latte art miatt számít művészetnek, a végeredmény nagyban függ a felhasznált szűrt víz összetételétől, természetesen a kávébabok pörköléstől, valamint azok feldolgozási folyamata is szerepet játszik az ízélmény kiteljesedésében.

Az enteriőrben Bertóty Eszter segített, a világítást Szabó Amanda tervezte

A Doradóban jelenleg etióp, burundi, kenyai és costa ricai single origin, azaz kizárólag egy termőterületről származó kávét kóstolhatunk. Pali, Mario és Emese jobbkeze nemcsak fantasztikus barista, de olyan lelkesen és kedvesen adja át bárkinek az arabica kávébabokról begyűjtött tudását, hogy a végén mind szakértőkként távozhatunk.

8 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Ahogy Palit hallgatjuk, Mario gondosan szűri a filter kávénkat, miközben Emese hasonló szakértelemmel készíti egy törzsvendég flat-white-ját. Tökéletes az összhang közöttük, ami a kávé minden cseppjén érződik. Ez a Dorado a Klauzál utcában.

Mikor: Hétfőtől péntekig 8.30-17.00-ig, szombaton 9.00-től 16.30.-ig érkezhetünk.

Kiknek ajánljuk: Nem szeretnék megmondani, ki milyen kávét igyon, éppen ezért nem próbának senkit se „téríteni”. Annak ellenére, hogy erősen ajánlják az első kóstolást cukor nélkül, aki mégis édesítené a kávéját, annak lehetősége van ezt megtenni. Nem szeretnének skatulyázni, de leginkább azokat szólítanák meg, akik épp úgy lelkesednek a gasztronómiáért, – legyen szó egy jó borról vagy kávéról – mint ők.

Árfekvés: espresso 500 Ft, cappucino 650 Ft, latte 700-800 Ft.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi