Egészséges barackos jégkrém házilag

2019. június 20.
A nyári hőségben semmi sem esik jobban, mint egy jeges, gyümölcsös finomság, a legjobb pedig, hogy ilyesmivel otthon is meglephetjük magunkat.

Biztos sokan ismerik a klasszikus, pálcikával ellátott műanyag formát, amiben házi jégkrémeket lehet fagyasztani. Érdemes beruházni egy ilyenre, ugyanis ha ráállunk az otthoni ice pop készítésre, biztosan nem fogjuk tudni abbahagyni. Az alábbi recept tökéletes beugró lehet, de a jó hír, hogy bármilyen gyümölccsel és ízesítéssel készíthetünk házi jégkrémet! Ha nem eszünk tejtermékeket, ezt is elhagyhatjuk, ilyenkor a sűrű gyümölcspürét kell fagyasztani.

Gyerekeknek is szuper – és a hagyományos bolti jégkrémeknél jóval egészségesebb – finomság lehet a nyárra!

Hozzávalók:

  • 450 gramm őszibarack meghámozva, szeletekre vágva
  • 1/3 csésze barnacukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 2 csésze görög joghurt
  • 2 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra! A barackszeleteket helyezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsire. Keverjük össze a barnacukrot, a fahéjat és a sót, majd forgassuk össze a barackokkal! Süssük őket 20-25 percig, majd hagyjuk 15 percig hűlni őket!
  2. Egy nagyobb tálban keverjük habosra a görög joghurtot és adjuk hozzá a vanília kivonatot! Tegyük félre a kétharmadát.
  3. A maradék joghurtba forgassuk bele a barackokat és egy krumplinyomó segítségével nyomjuk szét a gyümölcsöt (nem baj, ha maradnak benne darabkák).
  4. Helyezzük két kanálnyi joghurtos keveréket a jégkrém-formákba, majd halmozzuk rá a barackos keveréket, végül újra a joghurtot! 2 óra alatt fagyasszuk ki a jégkrémeket!

PureWow