Ízorgia Société Budapest módra

2019. június 25.
Királyrák görögdinnye lepel alatt thai bazsalikommal, levendulás kacsamell édesköménykrémmel, pisztáciás piskóta málnával és sör fagyival, kísérő italként pedig citromfűből ecetes üdítő vagy uborkás, görögdinnyés aperol koktél. Többek között ilyen különlegességek is kerültek a Société Bistro & Bar új, nyári ét- és itallapjára.

A nyári étlap bevezetése apropóján ínycsiklandó fogások, különleges összetevőjű és meglepő kombinációjú koktélok várják az újításokra nyitott ínyenceket. Az étlap minden fogását a Société head chefje, Krasznai Norbert és csapata, valamint az itallap páratlan koktéljait a Société bar menedzsere, Tarjányi Zsolt álmodta meg.

Szezonhoz igazítva
„Az étlapváltás kulcsa, hogy szezonális alapanyagokat használjunk. Minden szezonban van legalább húsz alapanyag, amit kombinálni lehet. Vannak sztenderd variációk, de éppen ezeket fűszerezzük és egészítjük ki úgy, hogy az egyedi és felejthetetlen legyen” – avat be az ételkészítés kulisszatitkaiba Krasznai Róbert, a Société Bistro head chefje.


“Ez egy több lépcsős folyamat, amit közösen a konyhai csapattal hozunk létre. Mindenki véleményezi és finomítja az adott ételt, és ha van másik olyan alternatíva, ami sokkal jobban passzol komplexen hozzá, akkor változtatunk. Így jön létre a végleges fogás, amit vendégeink az étlapon találnak. Egy fogás két-három fő összetevőből áll, majd ezt gondoljuk tovább, hogy mivel lehetne kiegészíteni. Itt nagyon fontos az alapanyagismeret, hogy olyan ízpárokat és alapanyag kombinációkat alkossunk, amelyek egymással harmonizálnak vagy éppen kiemelik egymás ízvilágát. A tálalás is fontos része az ételek szervizelésének, ahogy mások a színek és textúrák, úgy érdemes a tányér színével is játszani” – teszi hozzá a head chef.


Az ital is főfogás
Az ételek megalkotása mellett legalább annyira fontos az italkínálat megfelelő párosítása a fogásokhoz. A Société Budapestnél az étterem és a bár csapata együttműködve, összehangolva alkották meg az új szezon kínálatát.
„A leveshez egy alkoholmentes italt álmodtunk meg, ami citromfűből, zöld almából, eperből és ecetből állt. A dinnyés fogáshoz uborkás, görögdinnyés aperolos italt állítottunk össze, amibe Bergamotto likőrt használtunk. A kacsa főételhez édesköményes gint használtunk, barackkal. A desszert mellé pedig friss narancslével és bazsalikommal sörkoktélt alkottunk meg” – mutatja be az új itallap sokszínűségét Tarjányi Zsolt, a Société Budapest bár menedzsere. A Société Bistro & Bar kifinomult enteriőrjével vár mindenkit, aki valami újra és igazán különleges ízvilágra vágyik, legyen az munkaebéd vagy vacsora a baráti társasággal. A Société Signiture koktélok és a nem mindennapi ételköltemények minden íz-imádó számára elérhetők.

Fotó: Red Lemon