Ezen a héten egy vadonatúj helyet fedeztünk fel, ahol a helyben készített fagylalt és kedvenc süteményeink kéz a kézben járnak. A Cloud 9 ezért sem elégszik meg a fagyizó besorolással, főleg, hogy a legmagasabb minőségű alapanyagokat használják komplex fagyidesszertjeikhez. Kipróbáltuk, és nem álltunk meg egynél.
Ha oda kerül a sor, hogy a nap végén megjutalmaznánk magunkat valami különleges édességgel, érdemes az Arany János utca felé venni az irányt. A 15. szám alatt alig egy hónapja, évekig tartó előkészületek után megnyitott a Cloud 9, Janovszky Márk és Dobár Attila szerelemprojektje, Márk pedig már Libertében tett látogatásunkkor mesélt, az akkor még titkos terveiről:
„A célom egy olyan hely nyitása volt, ahol a fagylaltot és a fagyizáshoz köthető élményt magasabb szintre tudjuk emelni, minőségi alapanyagok felhasználásával valami olyat adhatunk a vendégeinknek, amit csak nálunk lehet kapni.”
A kivitelezés előtt Márk és társa, Dobár Attila számos európai város desszert expóján jártak, ahol amellett, hogy kóstoltak, inspirációt gyűjtöttek, hogy Budapesten létrehozhassanak egy eddig nem létező új kategóriát a desszertek világában.
Itt jön képbe Lovász Éva cukrász, aki az ötletet pohárba foglalta, és olyan fagylalt kompozíciókat álmodott meg, mint a pisztárciás-epres fagyi crumble-el, vagy a sós-karamellás fagyi brownie-val.
Mindegyik desszert három fő összetevőből áll össze, a fagyiból, a tésztából, ami lehet csokoládés, pisztárciás crumble, házi oreo keksz vagy brownie, vagy éppen egy isteni, puha mákos vagy kókuszos piskóta. Az alapanyagokkal sem spórolnak, a vaníliarudat például Madagaszkárról, a pisztárciát Iránból, a csokit pedig a híres Valrhonagyárból szállítják.
Szuper hír, hogy mentes opciót is választhatunk fantasztikus ízekben, kérhetünk tejmentes kókusz banán, málnás licsi és mangó-maracujás kókuszos kompozíciót, az első kettő vegán (semmilyen állati eredetű nincs benne), a mangós pedig tejmentes.
A mindennek helyet adó üzlet és a hozzá kapcsolódó műhely enteriőrje a modern luxus jegyében letisztult, futurista. A fehér falak és fények azt az érzést keltették, mintha egy menő laboratórimban lennénk, ahol mindenki azon „kísérletezik”, hogy a legextrémebb ízkombinációk közül választhassunk a vitrinből.
Marie Claire plusz: Anna Amélie Lines vonalrajzok a falon, melyeket Oláh Anna készít, és a táskái mellett szerencsére egyre több helyen futhatunk össze a munkáival!
Kiknek ajánljuk: Hedonistáknak és mindenkinek, aki úgy dönt, hogy megérdemli.
További képeinkért kattints a galériára!
Mikor: szinte bármikor beugorhatunk, mert a hét minden napján nyitva vannak, vasárnaptól csütörtökig 11.00-20.30-ig, pénteken és szombaton 21.30-ig.
Árfekvés: a fagylaltdesszertek 980-1280Ft-ba kerülnek.
Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi