Kedvenc helyünk a héten: Flow

2019. szeptember 11.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Nem csak a Go Green kampányunk kapcsán fontos számomra, hogy jövőbeli kedvenc helyeinken figyeljenek a fenntartható működésre. A lehető legkisebb ökológiai lábnyom a szállításnál, a hazai termelőkkel való együttműködés és a lebomló, műanyagmentes eszközök használata ma már sok helyen alap, és szerencsére egyre több vendéglátó egység állt át a zöld oldalra. Bemutatjuk a Flow specialty kávézót, amely amellett, hogy fantasztikus kávét kínál, vegán melegkonyhával várja a tudatos életmód művelőit.

Ezúttal nemcsak kávézni érkeztem, arra is kíváncsi voltam, hogy milyen dolgozni a leginkább egy londoni közösségi térhez hasonlító kávézóból. Végül is minden adott hozzá. Ahogy azt saját magukról is állítják: náluk is van wifi, kényelmes székek és jó zene, ahogy a legtöbb menő specialty kávézóban a városban, ezért nincs is különösebb csalogató mottó vagy erőltetett arculat, csupán azt várják, hogy menjünk el, és tapasztaljuk meg magunk, miért érdemes hozzájuk járni.

Amiért úgy döntöttem, hogy egy délelőttre áthelyezem a home office-omat, az a sokunk számára talán egyik legfontosabb szempont, az otthonomhoz közeli lokáció. Az Andrássy úton az Oktogontól a Hősök tere fele korábban az Ecocafe kávézó kivételével egy helyet sem tudtam volna említeni, ahová szívesen beültem volna a környéken dolgozni. Ezért korábban meg sem álltam a Klauzál tér környékéig, most viszont örömmel vettem, hogy végre van egy hely a szomszédságban, ahol nemcsak fantasztikus kávét, de változatos, vegán napi menüt is ajánlanak.

A reggelitől az ebédmenün át az a la carte étlapig folyamatosan változó finomságokkal várnak, így még ha eredetileg csak kávézni érkeztünk volna, akkor is nehéz lesz megállni, hogy ne kóstoljuk meg a látványkonyhájuk üvegfalán túl készülő zöldséges finomságok egyikét.

Egész nap kérhetők az elő-, és főételek, melyek közül egy isteni citrusos zellerkrémlevest és avokádó toastot kóstoltunk. A konyhából érkező fantasztikus illatok után pedig egy indiai kofta mellett döntöttünk, ami tulajdonképpen egy gyömbéres-paradicsomszószos zöldségfasírt basmati rizzsel és fűszerekkel. Ha nem az ebédmenüt választjuk, biztosan a koftát ajánlom, laktató és az egyik legízletesebb fogás az étlapról.

Kávé terén igyekeznek kifogástalan minőséget nyújtani, gyümölcsös, karakteres ízvilág ismerhető fel a pörkölésnek köszönhetően, ami számomra a filterkávéban mutatkozott meg leginkább.

6 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Az otthonos térben még egy tejeskávé gondolata és a kedvenc számaink marasztalnának még, de indulni kell. Alig várom, hogy visszatérjek és végigkóstoljam a vegán csodasüteményeiket is!

Mikor: hétköznaponként 7.30-tól 20.00 óráig, hétvégén 9.00-17.00 óráig várnak.

Kiknek ajánljuk: elsősorban a jó kávé fanatikusainak, azoknak akik már tudják, vagy éppen, hogy korábban el sem tudták képzelni, hogy csupán növényi alapanyagokból készült ebéddel is jól tudnak lakni. Aztán azoknak, akik otthonról dolgoznak, de mindig vevők egy kis változatosságra. A teljes étlapért kattints ide.

Marie Claire plusz: a hangulatos terasz és barátságos belső udvaruk, amíg az időjárás engedi.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi