Több mint söröző

2019. október 06.
Nagyjából két hónappal ezelőtt nyitott a Corvin Gastropub, amelynek már a neve is sokat elárul: nemcsak akkor érdemes ellátogatni a Budai Vár lábánál található helyre, ha lazán elegáns környezetben söröznénk vagy boroznánk, hanem akkor is, ha a finom italok mellé ínycsiklandó ételkülönlegességeket is fogyasztanánk.

A Corvin tér 6. szám alatt mindig is vendéglátóhely hely működött, de színvonala egyáltalán nem volt méltó a környékhez. Amikor a tulajdonosok elhatározták, hogy étteremcsoportjukat – amelynek többi tagja a Belgian Brasserie Henri, a Pater Marcus Belga Apátsági Söröző és étterem, valamint a Horgásztanya Vendéglő – itt bővítik tovább, egy igényes bárban gondolkoztak, a hely azonban olyan csinos lett, hogy úgy érezték, kár lenne csak az italokra korlátozni a kínálatot, ezért újragondolták a koncepciójukat.

A Corvin Gastropubban így nemcsak kiemelkedő hazai és nemzetközi sör-, bor-, pezsgő-, valamint rövidital-választékkal, hanem különleges fogásokkal is várnak. A látványkonyhában francia alapokon nyugvó nemzetközi konyhát visz Tabányi Gábor konyhafőnök, aki elárulta, melyek a vendégek kedvencei. „Bár még csak két hónapja nyitottunk, egyértelműen látszik, hogy az abszolút favorit a előételek közül a zöldborsókrémleves Szent Jakab kagylóval és zsenge borsóval, míg a főételek közül a kacsamellet kérik legtöbben, amelyet Sangria-mártással, gyömbéres almapürével és parmezános burgonyalabdával tálalunk.”

Mi is megkóstoltuk ezeket a finom fogásokat, és még az isteni desszerteket is (a bazsalikomos piskóta vaníliamousse-szal és friss gyümölcsökkel mennyei!), amelyek mellé jól csúsztak a hely sörspecialitásai. Salamon György sörszakértő elmondta, hogy vannak olyan tételek a sörlapon, amelyek Magyarországon csak náluk találhatók meg. „Büszkeségeink a Brasserie Arden belga mikrosörfőzde Criminelle sörei, amelyeket Bastogne városának környékén kívül csak és kizárólag nálunk lehet megízlelni.”

A Corvin Gastropubban kellemesen italozhatunk a barátnőkkel, szülinapozhatunk a családdal, de ebédidőben is útba ejthetjük, hiszen hetente változó ebédmenüjük is van. Kiemelt figyelmet fordítanak az ételintoleranciával rendelkezőkre, és szívesen látják a kutyával érkezőket is.