Almás morzsasüti, az ősz kedvence

2019. november 14. |

Nagyon érdemes morzsasütikkel kísérletezni, hiszen remekül variálhatóak, villámgyorsan elkészülnek és szinte lehetetlen elrontani őket. Ráadásul csodálatos érzés egy hűvös őszi estén bekuckózni a meleg süteménnyel és szégyentelenül megpakolni krémes tejszínhabbal!

Morzsasütit készíteni a világ legegyszerűbb dolga: pikk-pakk összemorzsolunk egy vajból, lisztből és olajos magvakból álló keveréket és szépen rádobáljuk valamiféle szezonális gyümölcsre. A végeredmény aromás, forró gyümölcslével átjárt illatos sütemény ropogós magvakkal, egyszóval mennyei – pláne a befektetett energia arányában. Ha a teljességig fokoznánk az élményt, adjunk a süteményhez vanília fagyit vagy sok-sok krémes tejszínhabot. És persze mivel ősz van, ezúttal készítsük a szezon egyik kedvencéből, almából!

Hozzávalók:

  • 170 gramm sózatlan vaj olvasztva
  • 180 gramm finomliszt
  • 300 gramm barna cukor
  • 80 gramm zab
  • 110 gramm pekándió durvára vágva
  • 1 tk só
  • 1,5 kiló alma szeletekre vágva
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 2 ek friss citromlé

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és vajazzunk ki egy kisebb tepsit! Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, 200 gramm barna cukrot, a zabot, a pekándiót és a sót! Adjuk hozzá a vajat és gyúrjunk morzsát belőle!
  2. Az almaszeleteket rakjuk le a kivajazott tepsibe és szórjuk meg a maradék cukorral, fahéjjal és locsoljuk meg citromlével. Oszlassuk el, hogy egyenletes réteget alkossanak! Szórjuk a morzsát a gyümölcsre, majd 50-60 perc alatt süssük meg a süteményt! Ha kicsit már kihűlt, kínáljuk tejszínhabbal vagy fagylalttal!

NYT Cooking

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Így süss tökéletes karácsonyi linzert karácsonyi linzer

Így süss tökéletes karácsonyi linzert

Minden van benne, csak tök nincs: a pumpkin spice latte eredeti receptje édesség

Minden van benne, csak tök nincs: a pumpkin spice latte eredeti receptje

Vega mennyország: 5 izgalmas, húsmentes gombaétel gomba

Vega mennyország: 5 izgalmas, húsmentes gombaétel