Házi proteinszelet csak 5 hozzávalóból

2019. szeptember 12.
Az egész napos rohanás közben életmentő tud lenni egy proteinszelet, az pedig pláne jó, ha mi magunk készítettük el! Mutatunk egy pofonegyszerű receptet.

A proteinszelet a tökéletes energiaforrás egy rohanós napon: bármikor egyszerűen bekaphatunk egy szeletet, és a csokival ellentétben hosszantartó energialöketet nyújt. Az más kérdés, hogy a boltokban kapható verziók közül nem mindegyik olyan egészséges, mint amilyennek hirdeti magát – épp ezért járunk jobban, ha mi magunk készítjük el. Ez a házilag elkészített változat vegán, cukormentes és az már tényleg csak bónusz, hogy így még csomagolásmentes is lesz a finomságunk!

Hozzávalók:

  • 1 csésze krémes sós mogyoróvaj
  • 5 szem magozott (medjool) datolya
  • 2/3 csésze kendermag
  • 1/3 csésze chia mag
  • 1/3 csésze protein por (vaníliás, csokoládés vagy bármi más ízlés szerint)

Elkészítés:

  1. A mogyoróvajat és a datolyát pakoljuk aprítógépbe vagy turmixba, és daráljuk őket krémesre. Aztán adagoljuk hozzá a kendermagot és a chiát, majd szórjuk hozzá a protein port is. Addig krémesítsük, míg sűrű, süteménytésztához hasonló állagot kapunk. Ha a keverék túl nedvesnek tűnik, adjunk hozzá még egy kis proteint vagy kendermagot, ha viszont túl száraz, keverjünk bele még több mogyoróvajat! Ha édesíteni szeretnénk, dobjunk hozzá még egy kevés datolyát.
  2. Egy vekninek való sütőformát béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele a tésztát és oszlassuk el egyenletesen egy kanál hátával.
  3. Tegyük a fagyasztóba legalább 10-15 percre. Ha megszilárdult, vágjuk egyforma kockákra vagy szeletekre! Fogyasztás előtt tároljuk hűtőben vagy fagyasztóban!

MinimalistBaker