Kedvenc helyünk a héten: KIOSK Buda

2019. december 18.
Stílusos és egyedi, elegáns és trendi – valamiért a Marie Claire kedvence. Különleges helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

2019 végére Budáé a főszerep a vendéglátás terén. Ahogy arról a múlt héten beszámoltunk, a Stand25 az Attila útra költözött, a nagypolgári élet pesti központja, a KIOSK pedig a Clark Ádám téren került a budai törzsvendégek számára elérhetőbb közelségbe.

A Clark hotel földszintjén, a Beefbar helyén rendezkedett be Hlatky-Schlichter Hubert vadonatúj, mégsem idegen étterme, ahol újdonságok helyett inkább ismerős elemekbe futhatunk. Ilyen például a Emil Humbert által tervezett elegáns art-deco enteriőr, melyet nem volt szívük átalakítani, főként, hogy véletlenül a fekete márványcsempe rombuszos mintája megszólalásig hasonlít a KIOSK arculatának jellegzetes kockáira.

A design mellett ismerős lesz az étlap is, mivel az executive séf a KIOSK Budában is Orosz Gábor marad, fejlesztve a tradicionális comfort food palettát. De az itallapról is könnyen felismerhetik a signature tételeket a törzsvendégek: itt is kérhetjük kedvenc vattacukros So Fluffy vagy az ütős Flower Power koktáljainkat.

Simala Gábor, konyhafőnöt sem kell bemutatni már azoknak, akik korábban megfordultak a Beefbarban – a legnépszerűbb steakek közül jó néhányat rajta is hagytak az étlapon- , ám Gábor specialitásai között ezúttal a megreformált brassói és az isteni túrógombóc élvez előnyt. Ez az a két fogás, melyet hiába keresünk a pesti Kioskban, kizárólag itt kérhető az étlapról.

Kíváncsiak voltunk, milyen lehet egy brassói „kioskosan” de nem hagyhattuk ki a rendelésből a bajai halászlét és a harcsát sem. Simala Gábor elgondolása szerint közepesen átsütött steak került az aprópecsenyébe, a bajai halászlé, mintha nagymamám tűzhelyéről érkezett volna, a friss és könnyed harcsa citrusos fűszerezéssel pedig tökéletes választás, ha valami fittebb opcióra vágynánk. Azért megkóstoltam a túrógombócot is, melynek textúrája, pankómorzsával és porcukros-tejfölös mártással pontosan olyan, amilyennek egy igazi túrógombócnak lennie kell!

Az étlap mellett egyébként hetente változó táblás ajánlataik közül is választhatunk a szezonalitásra és változatosságra alapozva. Céljuk, hogy akárcsak Pesten, Budán is kialakuljon az a közönség, akiknek fejből tudják „a szokásost”, különleges lokális adottságaik és szerethető konyhájuk révén pedig minden adott, hogy bevonzzák őket.

6 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Mikor: szinte minden napra kitaláltak valamit, a vasárnapi húslevestől kezdve a gyertyafényes vacsorákon át, így érdemes követni őket a közösségi oldalakon.

Egyébként a hét minden napján 7.00-től hajnali 1 óráig nyitva tartanak.

Kiknek ajánljuk: elsősorban azoknak a budaiaknak, akik belefáradtak a forgalmas pesti utazásba egy jó vacsoráért, és magas kulináris elvárásokkal szeretnének enni egy jót, különleges miliőben.

Árfekvés: a levesek 1500 Ft-tól, a főételek 3000 Ft-tól kérhetők. Teljes étlapért kattints ide.

Marie Claire plusz: egyértelműen a kedvenc békebeli túrógombócunk.

Szöveg és fotó: Bodnár Zsófi