Frissítő görögös mártogatós percek alatt

2020. január 30.
Bármilyen vendégváróra jó ötlet lehet könnyű mártogatósokkal készülni: most épp egy ilyet mutatunk, ezúttal fűszeres-görögös változatban.

Ha nem szeretnénk sokat vacakolni a vendégváró finomsággal, érdemes egy-két mártogatóssal készülnünk. Robotgépben tényleg percek alatt meg lehet csinálni őket, ráadásul nagyon változatosan kombinálhatjuk az ízeket. Az alábbi verzió egy görögös ihletésű recept: a fetától és a görög joghurttól lesz krémes, a rengetegféle fűszernövény pedig nem csak a gazdag ízvilágért felel, de még vitaminokkal is dúsítja a keveréket!

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze friss kapor
  • 1/2 csésze friss menta
  • 1/2 csésze friss petrezselyem
  • 1/3 csésze friss bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 szál új hagyma felkarikázva
  • 1 és 1/2 evőkanál friss citromlé
  • egy csipet só
  • 1/2 csésze extraszűz olíva olaj
  • 1/2 csésze feta sajt
  • 1/2 csésze görög joghurt
  • szeletelt zöldségek vagy pita a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A fűszernövényeket, a citromlevet és a fokhagymát és az újhagymát aprítógépben daráljuk össze!
  2. Locsoljuk rá az olíva olajat, adjuk hozzá a joghurtot és a fetát! Ha kicsit még krémesíteni akarjuk, adhatunk hozzá egy kevés majonézt, illetve ízlés szerint további fűszereket.
  3. Tálaljuk friss pitadarabokkal, zöldségekkel!

NYTimes Cooking