Frissítő görögös mártogatós percek alatt

2020. január 30. |

Bármilyen vendégváróra jó ötlet lehet könnyű mártogatósokkal készülni: most épp egy ilyet mutatunk, ezúttal fűszeres-görögös változatban.

Ha nem szeretnénk sokat vacakolni a vendégváró finomsággal, érdemes egy-két mártogatóssal készülnünk. Robotgépben tényleg percek alatt meg lehet csinálni őket, ráadásul nagyon változatosan kombinálhatjuk az ízeket. Az alábbi verzió egy görögös ihletésű recept: a fetától és a görög joghurttól lesz krémes, a rengetegféle fűszernövény pedig nem csak a gazdag ízvilágért felel, de még vitaminokkal is dúsítja a keveréket!

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze friss kapor
  • 1/2 csésze friss menta
  • 1/2 csésze friss petrezselyem
  • 1/3 csésze friss bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 szál új hagyma felkarikázva
  • 1 és 1/2 evőkanál friss citromlé
  • egy csipet só
  • 1/2 csésze extraszűz olíva olaj
  • 1/2 csésze feta sajt
  • 1/2 csésze görög joghurt
  • szeletelt zöldségek vagy pita a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. A fűszernövényeket, a citromlevet és a fokhagymát és az újhagymát aprítógépben daráljuk össze!
  2. Locsoljuk rá az olíva olajat, adjuk hozzá a joghurtot és a fetát! Ha kicsit még krémesíteni akarjuk, adhatunk hozzá egy kevés majonézt, illetve ízlés szerint további fűszereket.
  3. Tálaljuk friss pitadarabokkal, zöldségekkel!

NYTimes Cooking

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Házi csokipuding zabtejből csoki

Házi csokipuding zabtejből