Steiner Kristóf meg sem áll Londonig

2020. február 02.
Steiner Kristóf online főzős műsora Londonba látogat, ahol a Greenwich Market egy szimpla standjánál készülnek a legújabb vegán fogások. Az új, négyrészes miniszéria bejelentésére a Kristóf’s Kitchen legújabb epizódjában került sor, melyben a vegán chef és párja, Nimrod Dagan az Egyesült Királyság budapesti nagykövetével, Iain Lindsay-vel főznek együtt.

„19 éves korom óta imádom Londont, megszámlálhatatlanul sokszor utaztam ide, sőt, egy szemeszteren át a Goldsmith egyetem hallgatója is voltam kreatív írás szakon. Lenyűgöz a sokfélesége, sokszínűsége, és inspirál emberileg, és a konyhában is, hogy ebben a kulturális és kulináris olvasztótégelyben mindennek és mindenkinek van helye” – avatott be Kristóf.

A Kristóf’s Kitchen in London epizódjaiban a vegán receptek mellett a kozmopolita nagyváros egy-egy izgalmas szegletét is megismerhetik a nézők. „Egy évtizeddel ezelőtt még kutatni kellett, hol ehetünk igazán jókat vegánként, ma már úton-útfélen, minden pubban, bárban és étteremben van vegán kínálat, a szupermarketek polcai pedig roskadoznak a „veganizált” alapanyagoktól, legyen szó joghurtról, sajtról vagy felvágottakról. Ám közel teljes értékű, őszinte és természetes alapanyagokkal növényi ételeket készíteni még mindig nem egyezik a vegán gyorskaja térhódításával. A legendás Greenwhich piacon rögzített örömfőzéseink főszereplői nem húspótlók és műtojások, hanem hüvelyesek, leveleszöldek, gyökérzöldségek, magvak és termések, amelyekért nem kell Londonig utazni.”

A Kristóf’s Kitchen in London első epizódja február 11-től érhető el a vegán YouTube-csatornán.

A nagykövet úrral közös főzésről készült adás itt nézhető meg: