Lehet, hogy mirelit levelestésztával dolgozni nem a legelegánsabb dolog, de ezzel ne foglalkozzunk – a lényeg, hogy tényleg végtelenül egyszerűen lehet vele látványos és változatos fogásokat készíteni, szóval hülyék lennénk lemondani róla. Az alábbi tavaszi tarte-ot is villámgyorsan összedobálhatjuk, a végeredmény pedig egészen különleges étel lesz! A fő alapanyag jelen esetben a cukkini, de ha valaki nem szereti, az gyorsan szeresse meg használhat más idényzöldséget is. A tojások egyértelműen fejedelmi brunchfogássá emelik, de könnyű ebéd vagy vacsora is lehet belőle, ha van kedvünk kiegészíteni egy gazdagabb salátával.
Hozzávalók:
- 5 nagyobb tojás
- 1 csomag fagyasztott levelestészta
- 2 közepes cukkini (darabonként kábé 6 hosszanti szeletre vágva)
- 8 szál újhagyma
- 2 ek. olívaolaj
- só és bors
- 1/3 csésze mascarpone
- 1 ek. dijoni mustár
- 1/2 tk. frissen resszelt citromhéj
- 1/3 csésze zöldborsó
- a tálaláshoz friss fűszernövények (petrezselyem, kapor, snidling)
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 220 fokra. Az egyik tojást verjük fel egy kisebb tálban – ezzel fogjuk lekenni a tarte-ot!
- A levelestésztát hajtsuk ki egy sütőpapírra, majd helyezzük tepsibe. Vágjunk le róla 2-3 centis csíkokat minden oldalról, majd villával szúrkodjuk be a tészát! A levágott csíkokat helyezzük vissza a szélekre úgy, hogy egy kis keretet képezzenek a tészta körül. Kenjük le a keretet a felvert tojással.
- Egy kisebb tálban keverjük össze a mascarponét, a mustárt és a citromhéjat, ízesítsük sóval és borssal. A keveréket oszlassuk el a tésztakeret belsejében.
- Fektessük a tésztára a cukkiniszeleteket, dobáljuk rá a borsót és az újhagymát is. A tarte-ot süssük elő körülbelül 20 perc alatt.
- Ha kivettük, készítsünk négy fészket a tojásoknak, és üssük a lyukakba őket. Süssük a tarte-ot tovább, míg a tojások (ízlésünk szerint) elkészülnek. Az elkészült ételt melegen, friss fűszernövényekkel megszórva tálaljuk!
Még több szuper cukkinis recept a marieclaire.hu-n: