Franciásan sikkes
A galette az édes pitefélével azonos néven futó, hagyományosan hajdinalisztből készülő sós palacsinta, amibe többnyire sós töltelék is kerül. Így került képbe a spárga is, amihez ízes sonkát és testes sajtot adunk (persze étrendtől, ízlésektől függően ezek közül bármelyik elhagyható).
Tészta, de könnyed
Lehet krumplis, búzadarás vagy ricottás – számtalan gnocchi létezik. Nemes Nóra, az ízHUSZÁR online gasztromagazin bloggere a Nosaltyról hozott a Marie Claire olvasóinak egy isteni receptet spárgával és friss spenóttal.
Roppanós partifalat
A leveles tészta használata miatt rekordsebességgel kész a fogás, ami a sült sonka sósságától tökéletes borkorcsolyaként funkcionál. Csak nehogy elfelejtsünk elegendő rozéval készülni a bulira…
Krémes ázsiai
Az ázsiai ételek főzését néha már a sok idegen hozzávalónál feladja az ember, pedig ha elengedjük a tökéletes autentikusság elvárását, akkor rengeteg izgalmas, új ízt fedezhetünk fel. A kókusztej és a kaffir lime levele fantasztikusan működik például az alábbi krémlevesben, aminek főszereplője az épp szezonális spárga.
Még pesztó is lehet belőle
Érdemes kísérletezni az otthoni pesztókkal, ugyanis ez a tömény, ízes krém nemcsak fenyőmagból és bazsalikomból, hanem sok más alapanyagból is készülhet. A lényeg, hogy kerüljön bele olívaolaj, friss fűszer és olajos magvak is, ettől lesz jó sűrű és gazdag ízű.